Ketchup i all ära, men körsbärstomater som har ugnsrostats under en längre tid för en härligt söt, koncentrerad tomatsmak som ingen ketchup i världen kan jämföras med (säger jag utan att ha provat världens alla olika ketchupsorter)
En kvist ugnsrostadekörsbärstomater blir sällan fel som tillbehör. Om du vill ha körsbärstomater till (självklart) så slänger du in dem i ugnen de sista tio minuterna med potatisen på 200-225 grader med lite olivolja och salt
Ugnsrostadekörsbärstomater. Den här gången rostade jag körsbärstomater i ugnen och serverade till pestoindränkt spagetti med några klickar ricottaost och extra pesto
Men vill man redan nu få in lite sommarsmaker så gör lite egna ugnsrostade vitlökstomater. Att göra egna små vitlöksrostade körsbärstomater är enkelt och tar inte så lång tid heller
Att äta ugnsrostade grönsaker ofta är ett perfekt sätt att öka grönsaksintaget. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Körsbärstomater. En maträtt vi gör rätt så ofta här hemma är ugnsrostade grönsaker. Det går att variera i oändlighet efter säsong eller vad man är sugen på för dagen
Det är körsbärstomater rostade i ugnen med basilika, olivolja och vitlök. 20 körsbärstomater. Blanda körsbärstomater, vitlök, hälften av olivoljan och basilikan i en långpanna och rosta i ugnen 30 minuter. 20 körsbärstomater 3 vitlöksklyftor 4 msk olivolja