Idag valde jag att göra en supersmarrig vårsallad av mina ugnsrostade morötter. Nu har våren kommit till Milano på riktigt, och jag vill inte längre äta mustiga grytor och värmande soppor (eller jo, i och för sig - soppa är gott och det kan jag nog äta ett tag till, innan det blir 40 grader och allt jag vill stoppa i mig är kall lemonad)
Gör så här. Tvätta, borsta och ansa morötterna noga. Vispa samman olja och fond. Lägg morötter och oljeblandningen i en ugnsfast form, strö på sesam, vallmo, farin och svartpeppar
Ugnsrostade morötter och palsternackor - Enkelt Billigt och Gott. ). Passar som tillbehör till tex grillat kött/fågel och köttfärsrätter - Jag använder inga exakta mått
Jag skrev förra veckan att jag tycker det här är en svår mellan-årstid. Att det är svårt att hitta inspiration och hitta mat som inte är alltför somrig, men inte heller för hösttung och rustikt mustig
Som tillbehör körde vi på ugnsrostade morötter och även potatis i ugn. Eftersom jag har min lilla butik Annies Stuga, som har öppet helger, så blir det inte helgutflykter så ofta för vår familj
Tillsammans blev det Rådjurskött med pepparsås, matkorn & ugnsrostadmorot. Lök, morot och kryddor finns alltid hemma, men grädde var jag tvungen att köpa
Tidigare i veckan bjöd en av mina kollegor oss andra på jobbet på denna hummus med rostad morot. Rosta i mitten av ugnen i 225° i ca 30 minuter, tills moroten är mjuk
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
UGNSROSTADE ROTFUKTER & GRÖNSAKER. Att något så enkelt kan vara så gott. Jag är inte alls särskilt förtjust i kokt potatis men potatis som rostats i ugnen är något helt annat det