Servera kycklingen med de ugnsrostade rotfrukterna och gräddsåsen. 1 st majskyckling. Gnid in kycklingen med vitlök, limeskal, rosmarin, salt och peppar
Jamaican jerk var den som fick smaksätta min hela majskyckling häromdagen. Som jag berättat tidigare så vann jag ett paket med kryddor ifrån Fiddes payne för någon vecka sedan och har nu testat två stycken av dem
Servera med ugnsrostade rödbetor eller andra ugnsrostade rotfrukter. För ett par veckor sen gjorde vi söndagsmiddag och Ola hade handlat och kom hem med Guldfågelns färska majskyckling
Servera med ugnsrostad potatis som du slungat med olivolja, örtkryddor (gärna rosmarin) och flingsalt samt grönsaker eller sallad efter tillgång och smak
Servera kycklingen med de ugnsrostade rotfrukterna och gräddsåsen. 1 majskyckling, ca 1,3 kg. 1. Gnid in kycklingen med vitlök, limeskal, rosmarin, salt och peppar
Ugnsstekt majskyckling och ugnsrostade rotfrukter med mängder av citron & rosmarinMarinerad majskycklingSkölj kycklingen i vatten, fyll skrovet med rosmarinkvistar & citronklyftor - fäst med tandpetare om det behövs, placera rosmarinkvistar mellan bröstfilé & skinn, bind upp kycklingen, pressa citronsaft över, salta & peppra & låt vila, gärna ett dygn eller tvåKrispig utanpå & saftig inutiVärm ugnen till 250 grader C, sänk värmen till 180 grader C, ställ in kycklingen med en stektermometer mellan lår & bröst, pensla med smör med jämna mellanrum, tag ut ur ugnen då stektermometern visar på 70 grader C eller när låret enkelt lossar, låt vila, skär upp & serveraRostad sötpotatis, palsternacka, morot & potatis tillsammans med hela vitlöksklyftor, olivolja, citronsaft, rosmarin & flingsalt i 225-gradig ugnStänk lite vatten på rotfrukterna om de börjar ta alltför mycket färg, så bränns de inteCitron- & rosmarinmarinerad quornfilé - ett härligt alternativ Marinerad majskyckling