Ugnsrostad majskyckling recept

Majskyckling med lime och rosmarin

Majskyckling med lime och rosmarin

Servera kycklingen med de ugnsrostade rotfrukterna och gräddsåsen. 1 st majskyckling. Gnid in kycklingen med vitlök, limeskal, rosmarin, salt och peppar
Majsterkock 2015

Majsterkock 2015

Servera med ugnsrostade rödbetor eller andra ugnsrostade rotfrukter. För ett par veckor sen gjorde vi söndagsmiddag och Ola hade handlat och kom hem med Guldfågelns färska majskyckling
Ugnsrostad majskyckling med chili/lime smak

Ugnsrostad majskyckling med chili/lime smak

Servera det hela med tex ugnsrostade grönsaker och NJUT. Köper ni majskyckling någon gång. -) Två majskycklingar fick åka in i ugnen i lördags hos oss
Sallad med majskyckling, ugnstorkade tomater, salsa verde och citronmajonnäs

Sallad med majskyckling, ugnstorkade tomater, salsa verde och citronmajonnäs

Lägg på skivor av kycklingen och de ugnsrostade tomaterna. Ugnsrostade tomater. Ingredienser 4 port2 stora majskycklingfiléer med skinn (à 250 g)1 tsk salt1 krm  + 1 krm nymald svartpeppar1 msk smör1 knippe grön sparris (250 g)1 stor avokado eller 2 små2 gemsallad3 msk pinjenötter, lätt rostade4 citronklyftorUgnsrostade tomater. 2 stora majskycklingfiléer med skinn ( 250 g)

Kyckling helstekt med citron och örter

Servera med ugnsrostad potatis som du slungat med olivolja, örtkryddor (gärna rosmarin) och flingsalt samt grönsaker eller sallad efter tillgång och smak

Majskyckling med lime och rosmarin

Servera kycklingen med de ugnsrostade rotfrukterna och gräddsåsen. 1 majskyckling, ca 1,3 kg. 1.  Gnid in kycklingen med vitlök, limeskal, rosmarin, salt och peppar

Grillkyckling med eld i baken

DANSANDE KYCKLING UGNSROSTAD VITLÖKSPOTATIS. UGNSROSTAD POTATIS. UGNSROSTAD POTATIS. En majskyckling på ca 1,5 kg

Comforting Hearty Chicken

Ugnsstekt majskyckling och ugnsrostade rotfrukter med mängder av citron & rosmarinMarinerad majskycklingSkölj kycklingen i vatten, fyll skrovet med rosmarinkvistar & citronklyftor - fäst med tandpetare om det behövs, placera rosmarinkvistar mellan bröstfilé & skinn, bind upp kycklingen, pressa citronsaft över, salta & peppra & låt vila, gärna ett dygn eller tvåKrispig utanpå & saftig inutiVärm ugnen till 250 grader C, sänk värmen till 180 grader C, ställ in kycklingen med en stektermometer mellan lår & bröst, pensla med smör med jämna mellanrum, tag ut ur ugnen då stektermometern visar på 70 grader C eller när låret enkelt lossar, låt vila, skär upp & serveraRostad sötpotatis, palsternacka, morot & potatis tillsammans med hela vitlöksklyftor, olivolja, citronsaft, rosmarin & flingsalt i 225-gradig ugnStänk lite vatten på rotfrukterna om de börjar ta alltför mycket färg, så bränns de inteCitron- & rosmarinmarinerad quornfilé - ett härligt alternativ Marinerad majskyckling