Så det blev ugnsrostadmajs, paprika och zucchini, tacokryddade kycklingbröst och gucamole. Vi hade fått färska majskolvar i ekolådan och jag ville göra något annat än att bara koka dem och servera dem med smör, även om barnen älskar det
Den här gången hade vi bland annat sötpotatis och majs. Under tiden som köttet steker till sig kan man klyfta sötpotatisen, dela majskolvarna i mindre bitar och sköra morötterna i bitar
Med min majstortillas valde jag att göra fajitas med ugnsrostad portobellosvamp och äggröra. Till min stora lycka hittade jag nyligen majstortillas på Extreme Food i Göteborg
Kornen blötläggs i några timmar och kokas sedan i vatten, och är ett bra alternativ till quinoa, cous-cous (finns faktiskt glutenfri av majs) och ris om man känner för att förnya sig lite
Risotto med brynt smör, majs, varmrökt lax & krispiga grönkålschips. Men varmrökt lax, brynt smör, majs, grönkålschips, kvisttomater och fetaost gifte sig väldigt bra
500g ugnsrostad och mosad butternut squash (Köp en 550 eller 600 gram butternut för kärnor och skal kommer att tas bort). 5-2 dl finmalet majsmjöl (eller annat valfritt mjöl). Lägg på pizzasås (jag gjorde min tomatsås på tomater, vita bönor, majs, lök, vitlök, kryddor och örter) och valfri topping och baka i ytterligare 15-20 minuter. 500g ugnsrostad och mosad butternut squash (Köp en 550 eller 600 gram butternut för kärnor och skal kommer att tas bort). 5-2 dl finmalet majsmjöl (eller annat valfritt mjöl)
Igår provade jag mig fram och resultatet blev en casardressing/kall sås som kanske inte smakar exakt som en ceasardressing men snarlikt och faktum är att den är fantastiskt god till en sallad med stekta kycklingfileér, ugnsrostade brödkrutonger och knaprigt bacon
övergångsmat. att gå från köttätare till vegeterian. tips och idéer. Idag hoppar vi över veckomatsedeln. Det har varit påsklov och jag har varit på resande fot, så middagarna har varken planerats eller dokumenterat
Till detta serverar vi en god ugnsrostad sötpotatis, sallad, grillad majs, grillad saganakiost toppad med olivolja och rostade sesamfrön samt våran supergoda snabba bearnaisesås