Stek äpplebitarna hastigt i smör och krydda med kanel och pepparkakskrydda. Jag har viljat göra ugnspannkaka himla länge nu eftersom det var en av mina favoriträtter som barn
Under tiden skar jag ett äpple tunt och tog ur kärnhuset, smälte smöret i en stekpanna, sockrade och ”kanelade” äppelskivorna och stekte dem i rikligt med smör
Blanda dem med socker och kanel. 1 tsk kanel. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet
Min jakt på rabarber i maten har väl gått så där, men så slog det mig nu på fm, när det var dags att laga lunch, att ugnspannkaka brukar man ju kunna ha i både det ena och det andra, t ex äpple och kanel
Pannkaksmuffins är helt enkelt ugnspannkaka i portionsform. Strö över knaperstekt bacon i bitar innan gräddnngen eller lägg ett par äppelklyftor vända i kanel och socker i varje form, innan gräddningen
Den klassiska ugnspannkakan är en gammal goding som alla säkert är bekanta med. Receptet kommer från Melindas blogg, jag valde att lägga till havregryn i min och utesluta kanelen bara
Kanske lite lyxigt för en lunch, men det är ju ändå lördag och till matlåda har jag gårdagens Ugnspannkaka med Blåbär & Äpple , vilken visserligen var sjukt god men kanske inte riktigt ngn lördagsmiddag