Vispa i resten av mjölken och koka upp under omrörning. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. 16 dl mjölk. 11 dl mjölk. 5 msk vetemjöl 6 dl mjölk 5 st ägg 0. 400 g champinjoner 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk salt peppar hackad persilja Ugn. 200°Vispa ut mjölet i 1 dl av mjölken i en kastrull
Vispa i resten av mjölken och koka upp under omrörning. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. Vispa ut mjölet i 1 dl av mjölken i en kastrull. 6 dl mjölk. 1 dl mjölk
Rör ihop ägg och mjölk i en bunke, tillsätt osten, salta och peppra. Sätt ugnen på 200°. Häll smeten i en ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen 15-20 min
Jag hoppade över mjölken den här gången och tillsatte en klick lättkvarg och resultatet blev en väldigt god och mättande kesoomelett som går att ha som tillbehör till kött, fisk eller vad det nu är som bjuds på
Rör ut mjölet i resten av mjölken. Vispa ner detta i mjölken tillsammans med ägg salt och peppar. 6 dl mjölk. 16 dl mjölk 4 tsk vetemjöl 6 ägg 1 tsk salt 2 krm vitpeppar ½ msk smör till formen 100 g Västerbottenost Topping 100-150 g bacon 200 g färska champinjoner 1 msk smör 1 vitlöksklyfta ½ tsk salt 2 krm peppar Servering Tomat Gurka RuccolasalladSätt ugnen på 225 grader. Koka upp 5 dl mjölk och låt svalna lite
Vispa samman ägg, mjölk och eventuellt lite mjöl. 7 dl standardmjölk. 7 dl standardmjölk. En bra lunchrätt som kan serveras med någon god korv, köttbullar eller kallskuret