Gula plommon i bitarGula och röda körsbärstomater, halveradeAvocado i lagom stora bitarRöd lök, tunt skivadBabyspenatRuccolaBasilikaMozzarella i bitar (allra helst cocktailmozzarella)PumpakärnorFlingsalt och svartpeppar(Kavringkrutonger)
Ugnsomelett. Klipp lite färsk gräslök över och servera omeletten och tomaterna tillsammans med knaperstekt bacon, ett gott och saftigt rågbröd och gärna också med en bit god ost till
Fortsätt med att steka grönsakerna i lite olja tills de blivit mjuka. Sätt ungen på 200 grader. Kläcka äggen i en bunke och häll därefter i mjölken och kryddorna, vispa samman
Sista gången som färska tomater köps för i år, och med all säkerhet var det även sista gången för svampplock i skogen i går (verkligen rekordsent för kantarellplockning
Den påminde lite om ugnsomeletten, men där har man en tydligare omelettbotten, den här bottnen var inte så krämig som man skulle kunna tro, tänkte nästan på lasagne