Sista gången som färska tomater köps för i år, och med all säkerhet var det även sista gången för svampplock i skogen i går (verkligen rekordsent för kantarellplockning
Det är också gott att servera svamp eller sparrisstuvning till omeletten. Jag har ledigt denna veckan och då passar det bra att göra en god omelett med räkstuvning
Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. Häll svampstuvningen över omeletten och strö på persilja
Servera omeletten medsvampstuvning och en sallad. Rensa och tvätta svampen, skär den i mindre bitar. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna ca 5 min, salta och peppra
Skär svampen i mindre bitar. Vispa mjölet med lite av mjölken till en slät redning. Tillsätt grädden och red med maizena till önskad konsistens (instruktion finns på maizenapaketet)
Lägg svampen i en kastrull och sätt på medellåg värme. I original-receptet är det mjölk men vill man ha högre fetthalt och en mastigare omelett så blir det riktigt gott och bra med vispgrädde