En enkel ugnsomelett smaksattes med dill och toppades med lax, pepparotscreme och cocktailkapris. Det går att variera smaken med olika kryddor och smaker
Jag äter ofta ugnsomelett numera, eller lchf-paj som jag också kallar det när jag struntar i pajdegen och bara har den goda äggstanningen som jag smaksätter på olika sätt
Ugnsomelettmedsalami & Brie ost. 4-6 portioner1 pkt 100 gr strimlad salami (hackas i lite mindre bitar)ca 200 g riven ost, gärna Västerbotten eller ennan smakrik ost (Jag hade visserligen riven mozzarella)1 bit god brie ost 5 ägg4 dl gräddesalt & pepparkörsbärstomaterBlanda ägg och grädde ordentligt lägg i den strimmlade salami och den rivna osten och salta & peppra. 100 gr strimlad salami
Ugnsomelett är så praktiskt när man har rester i kylen. En av mina favoritpajer är just medsalami. Till middag blev det två olika rätter dels gjorde jag Olivias risotto av riset som blev över igår och dels gjorde jag en omelett med fetaost som behövde ätas upp