Enkel matlagning men otroligt smakrikt och gott. Ja, det var gårdagens middag hemma hos oss. Lax i alla dess former är en stor favorit hos mig men att göra den i ugnen är nog godast
Snabbgrava laxen innan den åker in i ugnen och du får en ovanligt saftig och smakrik fiskfilé. Lägg till den goda gräslökssåsen och fredagskvällen är räddad – eller semesterkvällen, eller festkvällen…
Gooood ugnslax1 kg lax med skinn, färsk och rensad(mjölkfritt) margarin till långpannan1 tsk salt3 tsk citronpeppar1,5 dl klippt dill4 dl (havrebaserad) gräddeSmörj en långpanna eller stor ugnssäker form med lite margarin
4 laxfiléebitarsaltas och peppras och ugnsbakas på 225 grader i 10 minuter. Ta ut formen och tillsätt3 dl grädde1,5 msk sambal oelek2 msk chilisås2 msk sweet chilisåssvartpeppar och örtkryddorsom blandas ihop och hälles över och ugnsbakas i ytterligare 10 minuter
Denna gudomligt goda rätt provade jag ikväll och blev såld direkt. Även detta recept kommer från PT-Malin, hon är fantastisk Scrolla ner för recept
En kan ju inte äta julbord varje dag, men julens godsaker lyckas ändå smyga sig in i min laxrätt. Härlig kryddpeppar, ingefära, mandlar och apelsin - det piggar upp, eller hur
1. Smula fiskbuljongstärningen och blanda ihop ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i laxfileerna och lägg påsen i kylskåpet i 30 minuter
Ugnslax med räksås. 1 laxfilébit/port. koncentrerad räkbuljong (koka ur räkskal med lite vatten, vinäger eller citron, salt och peppar, sila bort skal)