Nu är middagen avklarad här hemma, en av mina absoluta favoriträtter, nämligen inkokt lax. Jag brukar passa på att göra en hel eller halv laxsida när jag ändå gör det, eftersom det tar lite tid allt som allt, med att skära upp allt som ska i, koka upp lagen, ugnskoka laxen och framför allt låta den kallna i lagen efteråt
Lägg de fyra laxbitarna i en mindre ugnsform. Häll över det kokande vattnet och sätt in laxen i ugnen. 4 portionsbitar lax, cirka 125 g. Ugnskoka laxen tills att den har uppnått en innertemperatur av 50 grader, tar cirka 8-12 minuter beroende på hur tjocka laxbitarna är. 4 portionsbitar lax, cirka
Måndag – Ugnskoktlax med sauce verte, kokt potatis och brysselkål. En vecka med Matkomfort. Precis som många andra känner jag en stor stress i vardagen
Nu har det varit bra mycket billigare än spätta, lax eller förstås kravmärkt torsk. Till och med vår laxskyende son äter rödingen utan protester, trots att den egentligen är av laxsläkte
Servera laxen med en blandad grönsallad, kokt potatis och med såsen till. 1 ½ kg hel lax. Rensa fisken och skär den i benfria fileer lägg dem med skinnsidan upp i en långpanna
500-600 g färsk eller fryst fisk av t ex lax, torsk, kolja, sej. 1. Sätt på ugnen. Skölj de färska fiskfiléerna eller skär det något tinade fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor