Skiva kasslerna och lägg i en form. Häll såsen över kasslerna. Idag låg en 1,2 kilo tung kasslerbit i kylen och skrek – så det blev en form med ugnsgratineradkassler tillsammans med svamp, lök och bacon i en sås av bland annat vitt vin (matlagningsvin här) och grädde. 1,2 kilo kassler. 1,2 kilo kassler
Ugnsgratinerad med ananas och ost, bräckt i stekpanna eller i gratäng med potatis och purjolök är några varianter men jag tänkte tipsa er om två nya rätter, bland annat den här som blev väldigt omtyckt här hemma
Torsdag - Ugnsgratineradkassler i chilisås. Faktum är ju dock att just kassler och ananas tillsammans är en höjdarkombination oavsett vilket årtionde det är
Torsdag - Ugnsgratineradkassler i chilisås. Faktum är ju dock att just kassler och ananas tillsammans är en höjdarkombination oavsett vilket årtionde det är
Ugnsgratineradkassler med blomkålsmos. Ungsgratinerad kassler med blomkålsmos. Skiva kassler (jag hade 360 gram, 3portioner) och lägg i en ugnsform, blanda 2,5 dl milda mat extra med en msk chilisås, vitlökskrydda, peppar och en bit hackad purjolök, häll över kasslern och grädda i 200 grader i ca 30 min
Jag gjorde ugnsgratineradkassler med rikligt med smör, lite salt och peppar, kokt potatis, stekt savoykål, broccolimos och en supergod och fräsch kall sås med timjan och citron