Ugnsbakade tomater recept

3 Spara
Hemmagjord ravioli med grön sparris och ugnsbakade tomater

Hemmagjord ravioli med grön sparris och ugnsbakade tomater

Den här gången blev det ravioli med grön sparris och ugnsbakade tomater. Som fyllning blandade jag ihop en riven hård getost med en burk ricotta (250 g) och rivet citronskal från en citron. Som tillbehör ugnsbakade jag halverade plommontomater med lite olivolja och rivet citronskal, ca en timme i 120-gradig ugn. Som fyllning blandade jag ihop en riven hård getost med en burk ricotta (250 g) och rivet citronskal från en citron
6 Spara
Ugnsbakade hela körsbärstomater med citronolivolja, mozarella och timjan - gott till allt på grillen

Ugnsbakade hela körsbärstomater med citronolivolja, mozarella och timjan - gott till allt på grillen

Sköljs tomaterna och snoppa dem - om du vill. ca 400 g körsbärstomater eller inte alltför stora "vanliga" tomater - helst eko förstås. Lägg i en olivoljesmord ugnsfast form och sätt in i ugnen på högsta värmen tills tomaterna börjar skrynkla ihop sig, skalet börjar spricka och det blir lite brunt, ca 10 minuter. ca 400 g körsbärstomater eller inte alltför stora "vanliga" tomater - helst eko förstås
2 Spara
Ugnsbakade tomater

Ugnsbakade tomater

Du kan fylla tomaterna med precis vad som helst. 1 tomat/pers. 4 hackade oliver/tomathalva1 rödlök1 viltlöksklyftaparmesanostruccolaDela tomaterna så det blir ett lock och en underdelSkär ut innehållet på tomaterna, så det inte blir vattnigtHacka oliverna, rödlöken och pressa i vitlöken och blanda med salt o pepparLägg i fyllningen i de tomma tomathalvornaRiv parmesan och strö överStäll in i ugnen i ca 15 min tills de har fått fin färgLägg upp ruccola på tallriken och lägg på de färdig grillade tomaternaKLART. 1 tomat
2 Spara
Caprese med ugnsbakade tomater och sardeller

Caprese med ugnsbakade tomater och sardeller

Låt tomaterna svalna. Skär osten i bitar och varva ost, tomat och basilika. Caprese med ugnsbakade tomater och sardeller4 port8 plommontomaterflingsalt olivoljasvartpepparbalsamvinäger2 bollar mozzarella8 sardellfiléer1 kruka basilikasalt och pepparDela tomaterna i 3 skivor och på med salt, peppar, olivolja och balsam. 8 plommontomaterflingsalt olivoljasvartpepparbalsamvinäger
Sökförslag och sidor