Ugnsbakade tomater torkade recept

Ugnsbakade tomater med vitlök och halloumi

Ugnsbakade tomater med vitlök och halloumi

Tomater gratinerade i ugn tillsammans med en väldans massa vitlök, bönor och halloumi. Dela tomaterna. Skär halloumiosten i cm-tjocka skivor och lägg dem ovanpå tomaterna
Ugnsbakade tomater

Ugnsbakade tomater

3 fina kvisttomater, gärna krav. 2 msk olivolja. 2 krm salt. 1 krm svartpeppar. 0,5 tsk torkad dragon och/eller 2 krm timjan
ugnsbakade bönor på grekiskt vis

ugnsbakade bönor på grekiskt vis

Smakerna som uppstår när bönor, tomater, lök, vitlök, morötter, örter och olivolja fått gotta ihop sig i ugnen är fantastiska
Ugnsbakade kycklingben

Ugnsbakade kycklingben

Skär paprikan och löken i bitar, ta ut långpannan och lägg i tomaterna, paprikan och löken. 900 g kycklingben2 lime6 vitlöksklyftor1 msk soja1 msk mango chutney1 tsk salt1 krm peppar10 medelstora potatisar250 g rotselleri1 palsternacka4 morötter2 msk olivolja1 msk torkad rosmarin1 ask pärltomater1 paprika4 salladslökar1 dl vitt vinGör såhär
Ugnsbakade majskycklingbröst med gorgonzolasmakande blomkåls- och brysselkålsstomp

Ugnsbakade majskycklingbröst med gorgonzolasmakande blomkåls- och brysselkålsstomp

Servera kycklingen med stompet, tomaterna och en blandad sallad. 6 - 8 romanticatomater. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med halverade romanticatomater (lite vitlökssalt på dem också), stick in en termometer i tjockaste delen på kycklingen, och baka i ugnen på 125 graders tills termometern visar 70 graders innertemperatur. 6 - 8 romanticatomater
Ugnsbakad lax med örtig linsragu

Ugnsbakad lax med örtig linsragu

Blanda i linser, tomater, salt och peppar. 500 g konserverade körsbärstomater. 4 skinn- och benfria, fjällade skivor av färsk lax, à ca 150 g 1 citron, rivet skal och saft 2 msk smör 2 små rödlökar ca 2 msk olivolja 2 tsk finhackad färsk timjan salt och svartpeppar 400 g kokta gröna linser 2 bladselleristjälkar 2 morötter 1 zucchini 1 gul lök, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk olivolja 1 tsk finmalen torkad rosmarin 500 g konserverade körsbärstomater 1 tsk citronzest salt och svartpeppar
Fyllda tomater i ugn

Fyllda tomater i ugn

Så här års brukar tomaterna inte vara särskilt fina och smakrika, men jag hade turen att hitta riktigt stora och fina kvisttomater som faktiskt luktade tomat, så jag tog chansen
Ugnsbakad sej med tomat-, kapris- och olivsås och pressad citronpotatis

Ugnsbakad sej med tomat-, kapris- och olivsås och pressad citronpotatis

Skölj och skär tomaterna i små bitar. Tillsätt tomater, oliver, kapris, persilja och låt såsen puttra på svag värme i ca 5-10 minuter. 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater). 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst 3 msk olivolja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) 0,75 dl olivolja (av god kvalitet) 2 klyftor vitlök 1 torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver kärnfria (delade om de är stora) 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad salt, citron- och svartpeppar