2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Dela körsbärstomaterna på hälften. Repa bladet från timjankvistarna. 250 g körsbärstomater. 1/2 kruka timjan. 250 g körsbärstomater. 5 vitlöksklyftor 1/2 kruka timjan
Lägg i de ugnsbakade grönsakerna och mosa runt i smöret. Örter (jag hade timjan och basilika). Soppan serverade jag sedan med blandade örter och rester av de underbara långrostade tomaterna som jag gjorde tidigare i veckan
Sköljs tomaterna och snoppa dem - om du vill. färsk timjan. Klipp över färsk timjan. färsk timjan. ca 400 g körsbärstomater eller inte alltför stora "vanliga" tomater - helst eko förstås. Lägg i en olivoljesmord ugnsfast form och sätt in i ugnen på högsta värmen tills tomaterna börjar skrynkla ihop sig, skalet börjar spricka och det blir lite brunt, ca 10 minuter. ca 400 g körsbärstomater eller inte alltför stora "vanliga" tomater - helst eko förstås
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålen och tomaterna med aluminiumfolie
timjan. Koka upp vatten och förväll tomaterna. Ringla olivolja över tomaterna. Ställ plåten i ugnen 100 grader ca 90 min (tomaterna får ej bli sega, då har de stått inne för länge, ej heller lösa, inne för kort tid). 10 st bifftomater
Lägg tomaterna i en form och låt de gå varma samtidigt som gratängen. 800 g oxfilé i bit2 dl hackad färsk timjan och rosmarin400 g cocktailtomater på kvistSaltSvartpeppar. Rödvinssås1 grovhackad rödlök1 morottimjan1 flaska rött vin3 msk kalvfond. 2 dl hackad färsk timjan och rosmarin. 400 g cocktailtomater på kvist