Klyfta rotsakerna och lägg i bleck. Baka av i ugnen i cirka 35 - 40 minuter tills rotsakerna är precis klara. Ugnsbakaderotsaker 1 palsternacka 1 morot 1 sötpotatis, skalade 3 gulbetor, skalade 3 potatisar 2 klyftor vitlök färska örter – timjan, rosmarin, salvia, oregano olivolja salt och svartpeppar
Åsm för fattiglappar på hösten när rotsaker är billiga. Ta dina favoriter och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt, ringla över lite olja och lite kryddor
Skala och skiva rotsakerna. Häll lite olja i en braspanna och lägg i rotsakerna. Ugnsrostade rotsaker. Sät in kött och rotsaker i ugnen på ca 200° ca 20 min
En given succé på middagsbordet 4 port600 g kycklingfilé6 soltorkade tomater½ kruka basilikasalt och peppar4 stora skivor prosciuttoUgnsbakaderotsaker. Skala och skär rotsakerna i mindre bitar stek dem med kycklingfiléerna En given succé på middagsbordet 4 port
Själv gör jag ofta ugnsbakaderotsaker. Kan varieras på en mängd olika sätt (gratänger, raggmunkar, kokade, stekta, rivna ner i andra rätter, grytor, ugnsbakade, som de är, etc etc)
Jag har skrivit om det förr och skriver det igen. Sötpotatis är något av det godaste som finns. Det är en så himla skön rotsak eller ja det är egentligen en ört om man ska vara helt korrekt
Inte för att jag drabbats av hybris eller så men idag (läs 16 januari) reagerade jag på en matbloggspost som, bortsett från de fantastiskt urtjusiga stilleben påminner fasligt mycket om både mina kålrotsfrittes (vilka jag gjorde rödbetsmos till istället för tomatketchup) och idén om att dippa stänger av rotsaker andra än den mer välkända potatisen Har hon månde tro snott idén av mig
Idag blev det ugnsbakaderotsaker till lunch, väldigt enkelt och gott. Ansa och skala rotsakerna och paprikan (potatisen kan behålla skalet om man skrubbar det noga) och dela dem i lagom stora bitar