Ugnsbakad recept

41 Spara
Saftigt ugnsbakad fläskytterfilé med potatis och palsternacksmos samt mustig rödvinssås

Saftigt ugnsbakad fläskytterfilé med potatis och palsternacksmos samt mustig rödvinssås

Idag bjuder jag på ugnsbakad fläskytterfilé. 1 kg svensk fläskytterfilé1½ tsk salt1½ tsk vitlökspeppar½ kruka persiljasmör/olja/ghi till att bryna filén i600 g skalad potatis400 g skalade palsternackorvatten + 1 msk Renée Voltaires lantbuljongpulver½ - 1 dl av kokvattnet1½ dl valfri gräddesalt, vitpeppar från kvarn1 morot1 palsternacka1 persiljerot1 gul lök1 vitlöksklyftanågra kvistar persilja2 dl vatten3 dl rött vin2 msk kalvfondskyn som bildas av köttet, ca 3/4 dl1 dl grädde(1 tsk lingonpulver)smör/olja/ghi till bryningvalfri redning, t ex maizenaredning eller arrowrootBind upp filén med bommullssnöre till jämn och fin form
23 Spara
Ugnsbakad fisk med ägg, kaviar och dill

Ugnsbakad fisk med ägg, kaviar och dill

Kontrollera att fisken är klar genom att den är vit i färgen och fast i köttet. 400g Fiskfile tex torsk, hajmal eller sej3msk Smör, osaltat3msk Vetemjöl4dl Mjölk1dl Lätt creme fraiche4-5msk Kaviar3st Ekologiska ägg, hårdkokta4msk Dill, skuren6-8st PotatisarSalt & vitpeppar från kvarn4st CitronklyftorSåhär kan man göra. Lägg ut fiskfilerna på en plåt och krydda med salt och vitpeppar, baka av fisken i ca 125g ugnstemp, vilket tar ca 10-15min. Värm gärna tallrikarna till 50g i ugnen, lägg därefter upp fisken på de varma tallrikarna, häll över såsen och äggen och rikligt med dill
Sökförslag och sidor