Hetta upp olivoljan och tillsätt vitlöken, låt den fräsa med utan att ta färg. 250g Laxfilé + 2msk Olivolja + havssalt2st Vitlöksklyftor, mortlade10cm Grön slanggurka, urkärnad, skuren i halvmånar1/2st Röd lök, skuren i halvmånar1dl Kikärtor, kokta (färdiga från burk)10st Kalamataoliver4st Soltorkade tomater3msk Olivolja2msk Citronjuice1msk Basilika1/2st Röd paprika, skuren i grova bitarDill och citronklyftorBalsamicosirap med citronHavssalt & svartpeppar från kvarnPestosås. 2st Vitlök
Skär av toppen på vitlökarna och ta bort det av skalet som lossnar lätt. Lägg flingsalt i botten på en ugnsfast form och placera ut vitlökarna på saltet
Då behöver man inte oroa sig om någon i sällskapet äter vegetariskt för den personen kommer känna sig minst lika nöjd när den fått smaka på dessa ugnsbakade auberginerna
Såsen smakade utmärkt tillsammans med grillad lammrostbiff och ugnsbakade rödbetor. I vår familj är det smått slagsmål om vitlöksklyftorna som legat med potatisen i ugnen