Ugnsbakad torsk persilja recept

Ugnsbakad torsk med brynt sardellsmör och persilja

Ugnsbakad torsk med brynt sardellsmör och persilja

½ dl finhackad persilja. Strö persilja på fisken och häll därefter på det heta sardellsmöret, som gör att temperaturen går upp ett snäpp ytterligare och blir precis lagom
Ugnsbakad torsk med kapris och tomat

Ugnsbakad torsk med kapris och tomat

Blanda fiskfonden med grädden och persiljan och ös över fisken. Lägg torskfiléerna i en ugnsform. Krydda med lite fryst persilja
Ugnsbakad torsk med äggsås

Ugnsbakad torsk med äggsås

Lägg torsken i en ugnsfast form och häll över oljan och klicka på smöret. Sätt ugnen på 150 grader. Skala potatisen och dela dem i jämntjocka skivor
Ugnsbakad broccoli med inkokt torsk och äggsås

Ugnsbakad broccoli med inkokt torsk och äggsås

Finhackad persilja att strö över torsken och såsen. torskfiléer. Lägg i torsken försiktigt och lägg på. Torsken ska varken koka eller sjuda utan bara ligga i den varma lagen i
Ugnsbakad torsk på bädd av spenat och morot

Ugnsbakad torsk på bädd av spenat och morot

Häll ströbrödet i en skål, rör i citronskal, persilja, timjan, nötter och olivolja. Lägg torskryggen i saltlagen i 15 minuter. 800 g torskrygg eller torskfilé. 1 dl persilja, finhackad. 800 g torskrygg eller torskfilé 0,5 l vatten 0,5 dl salt 250 g djupfryst bladspenat, upptinad och avrunnen 2 morötter 2 schalottenlökar 12 svarta oliver 0,5 citron, pressad saft olivolja salt och svartpeppar 1 dl ströbröd 1 citron, rivet skal 1 dl persilja, finhackad 2 tsk torkad timjan 2 msk pinjenötter 1 dl olivolja citron, till servering
Ugnsbakad torsk med chermoula-sås

Ugnsbakad torsk med chermoula-sås

1 fryst upptinat torskpaket. 2 msk fryst basilika, 2 msk fryst persilja, 2 rivna vitlöksklyftor, rivet skal av 1 citron, 1 msk citronsaft, 1 krm paprikapulver, 1 krm chiliflakes, 1 krm spiskummin, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar. 2 msk fryst persilja
Ugnsbakad torsk med äggsås

Ugnsbakad torsk med äggsås

Lägg torsken i en ugnsfast form och häll över oljan och klicka på smöret. 600 g torsk. 1 dl persilja, finhackad. Torsk i ugn600 g torsk 3 msk olivolja 2 msk smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar. Supersnabb äggsås3 ägg 1 dl crème fraiche 1 dl grekisk yoghurt 1 msk vitvinsvinäger 2 krm salt 1 krm peppar 1 dl persilja, finhackad
Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke

Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke

Hacka bladpersiljan grovt. Lägg i torskfiléerna, salta och peppra. Sjud upp buljongen och blanda ner crème fraiche och persilja
Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd och strö det över fisken. Skär torsken i 4 bitar. Servera med kokt potatis eller potatismos 600 g torskrygg. 1 msk hackad färsk persilja
Torsk i foliepaket

Torsk i foliepaket

Fördela salt, peppar, pressad vitlök, chili, hackad persilja och hackad gräslök på torsken. Lägg en bit torsk på varje ark