Skiva tomaterna. Fräs lök och salvia 2 min i smör-&rapsolja i en tjockbottnad kastrull. Fördela tomater och spenattopping på laxen och baka i mitten av ugnen ca 30 min. 2 st tomater. 1⁄2 dl hackad färsk salvia
4 Potatispuré 900 g potatis 2 dl mjölk salt peppar Torsk ca 600 g torskfilé 1/2 kruka salvia (använd resten av salvian till tomaterna) 100 g serranoskinka Ugsnbakade tomater 1 burk urkärnade oliver (à 235 g) 400 g romanticatomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja salvia skal och saft av 1/2 citron Lägg till i inköpslistan
Lammbog med benet kvar har långlagats i ugnen med örter och vin för en härligt mustig smak, till bogen serveras ugnsbakadetomater och rostade sötpotatishalvor
Ugnsbakad spetskål med Ultuna pepparrot. Krämig Pasta med soltorkade tomater. Pumpapizza med salvia. Ugnsbakad blomkål med svampsås och fetatofu – Följ receptet i länken, men byt ut sabayonnesåsen mot en gräddsås och fetaosten mot den här tofun
Saltimbocca alla Romana med ugnsbakad potatis. Servera saltimboccan med ugsbakad potatis och tomater. Doppa sedan undersidan (alltså den som inte är täckt med prosciutto och salvia) i mjöl - detta hjälper till att göra skyn tjockare
Allt fick ackompanjera ugnsbakad torskryggfilé och serverades med en skaldjurssås. Här har jag gjort en tallrik med en komposition av blomkål, morötter, tomat, broccoli och grönkål genom att baka blomkålen, ugnstorka tomaterna, rosta morötterna, göra frasigt smul på broccolin och torka grönkålen till spröda nyttiga chips
Ugnsbakad spetskål med Ultuna pepparrot. Krämig Pasta med soltorkade tomater. Pumpapizza med salvia. Ugnsbakad blomkål med svampsås och fetatofu – Följ receptet i länken, men byt ut sabayonnesåsen mot en gräddsås och fetaosten mot den här tofun
Ugnsbakad högrev med tomat, salvia och vitlök samt parmesanpotatispuré och rödlökDessert. Det blev oxå ett gäng av Ridderheims Pomamore tomater med basilika och parmesan