Den senaste veckan har jag gjort den två gånger till olika sällskap och båda gångerna har jag serverat den som dipp till grillade quesadillas med massor av ost, jalapeno, salami och tomat
Ta upp grönsaksfräset och blanda i de strimlade soltorkade tomaterna. 10 soltorkade tomater i basilikaolja. 4 dl creme fraiche(tomat&saffran). 10 soltorkade tomater i basilikaolja
Låt saffranet fräsa med mot slutet. Tillsätt tomater, fond, vatten, lagerblad och apelsinskalet som skalats med potatisskalare och koka under lock i 20–25 minuter. 5 g saffran. 1 st burk krossade tomater
400 g krossade tomater. 1/2 g saffran. Häll i de krossade tomaterna, bönorna och kryddor och låt puttra i ca 10 minuter. 400 g krossade tomater. 1/2 g saffran
½ g saffran. ½ g saffran. 5 tomater. 4 msk tomatpuré. Tillsätt tomater, tomatpuré, paprikapulver och saffran och fräs ytterligare 1 minut. 5 tomater 4 msk tomatpuré
Gör den ugnsbakade fänkålen medan bouillabaissen sjuder. Låt alkoholen avdunsta och tillsätt buljong, krossade tomater, nori och timjan, smaka av med salt och peppar
Några av mina favoritrecept är Spaghetti med vinkokt zucchini med smak av timjan, Friterade risbollar med saffran och sås på färska tomater, Äppelbruschetta med grönkål vitlök och chili, Ugnsbakad paprika med fänkål och getost, Bondbönor med ärtor och mozzarella