Ugnsbakad tomat persilja recept

Ugnsbakad torsk med kapris och tomat

Ugnsbakad torsk med kapris och tomat

Blanda fiskfonden med grädden och persiljan och ös över fisken. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Ugnsbakad lax med bacon och tomater

Ugnsbakad lax med bacon och tomater

På tallriken fick den färdiga laxen sällskap av en kall yoghurtsås med dill, persilja och vitlök, och en matigare sallad med blandade grönsaker, rotfrukter, bönor och matvete
Ugnsbakade tomater med brie

Ugnsbakade tomater med brie

färsk persilja. cocktailtomater. Ringla över olivolja och krydda med timjan och persilja. Skär en skåra i tomaterna
Ugnsbakad ratatouille

Ugnsbakad ratatouille

Skiva aubergine, zucchini och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter. Blanda ihop resterande basilika, persilja, timjan, vitlök och olivolja (4 msk) och salta och peppra lite
Ugnsbakad fisk med pesto

Ugnsbakad fisk med pesto

Fördela över fisken och lägg tomaterna runt om. Blanda mandel, basilika, persilja och hackad vitlök med ost och smör
Ugnsbakad ratatouille med chèvre

Ugnsbakad ratatouille med chèvre

Som en hyllning till detta fattiga kök kommer en ratatouille med ugnsbakade grönsaker som gratineras med tomatsås och chèvre
Ugnsbakade ägg med tomatsås

Ugnsbakade ägg med tomatsås

Salta, peppra och garnera med persiljan. Dela tomaterna. 1250 g cocktailtomater, gärna i olika färger. 11 burk tomatkross. 12 msk hackad persilja. Tillsätt tomaterna och fräs ca 5 minuter. Blanda i de krossade tomaterna och chilisåsen och sjud såsen på ej för stark värme, tills den tjocknar, ca 15 minuter