Häll på passerade tomater och kapris och sjud såsen ytterligare ett par minuter. Vill du ha den saltare tar du mer av dessa, vill du ha den mildare tillsätter du mer passerade tomater
Skölj och skär tomaterna i små bitar. Förbered tomatsåsen. Tillsätt tomater, oliver, kapris, persilja och låt såsen puttra på svag värme i ca 5-10 minuter. 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater). 1-2 msk kapris. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst 3 msk olivolja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) 0,75 dl olivolja (av god kvalitet) 2 klyftor vitlök 1 torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver kärnfria (delade om de är stora) 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad salt, citron- och svartpeppar
en tomatsås. Skär kantarellerna i mindre bitar och halvera cherrytomaterna. Lägg därefter kycklingbitarna i grytan och låt dem brynas med rotsakerna tills det fått en vacker gyllen brun färg- Tillsätt det halverade tomaterna, det spritade ärterna och häll över vatten och vin
Tycker man inte om det ena eller andra så byter man ut eller hoppar över, soltorkade tomater kanske kan vara nåt (inte i vårt kök för då sitter det en pillelisa och petar i maten) och kapris något annat
Jag ugnsbakade lite tomat. och hällde i en blandning av vitlök, chili, olja, kapris, oliver och smör. Makrillen är en vacker fisk med 16 g fettinnehåll vilket är mycket för en fisk
För er som inte vet vad caponata är kan jag berätta att det är en siciliansk grönsaksröra som huvudsakligen består av aubergine, selleri, tomat, lök, vitlök, kapris, pinjenötter, russin och oliver