4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Den senaste veckan har jag gjort den två gånger till olika sällskap och båda gångerna har jag serverat den som dipp till grillade quesadillas med massor av ost, jalapeno, salami och tomat
men jag rekommenderar nog ugnsbakadcitron, det hade passat lite bättre till paellan. Och under tiden paellan värms så ugnsbakar du laxen, tomaterna och den delade limen (citronen) som du alla penslar med lite olivolja och drar över några varv med salt & pepparkvarnen
den ugnsbakadetomaten fungerar nästan som en"potatis". Arrangera allt på en tallrik, laxen, tomaten, tzatzikin, avacadon med kräftstjärtarna och lite mixsallad
4 Potatispuré 900 g potatis 2 dl mjölk salt peppar Torsk ca 600 g torskfilé 1/2 kruka salvia (använd resten av salvian till tomaterna) 100 g serranoskinka Ugsnbakade tomater 1 burk urkärnade oliver (à 235 g) 400 g romanticatomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja salvia skal och saft av 1/2 citron Lägg till i inköpslistan
Den här gången blev det ravioli med grön sparris och ugnsbakadetomater. Som fyllning blandade jag ihop en riven hård getost med en burk ricotta (250 g) och rivet citronskal från en citron. Som tillbehör ugnsbakade jag halverade plommontomater med lite olivolja och rivet citronskal, ca en timme i 120-gradig ugn
Mixa sedan brödet med sardeller, riven vitlök, pressad citron och äggula. Tillsammans med ugnsbakadekörsbärstomater ger det sälta och fyllighet år torskryggen
Servera med en härlig grönsallad, tomat och citron. Mixa brödet i en matberedare eller så smular du de fint för hand och blandar det med det finrivna citronskalet