Dela tomaterna. 1250 g cocktailtomater, gärna i olika färger. 11 burk tomatkross. 14 ägg. Tillsätt tomaterna och fräs ca 5 minuter. Blanda i de krossade tomaterna och chilisåsen och sjud såsen på ej för stark värme, tills den tjocknar, ca 15 minuter. Gör 4 hål i såsen och knäck äggen i hålen. 1Baka i mitten av ugnen tills äggen är klara, ca 10 minuter
Mixa ihop ägg, grädde och senap och häll försiktigt över pajen. Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakadekörsbärstomater och getost
Lägg svampen i kall stekpanna och fräs tills den blir lätt brynt och eventuell vätska dunstat. Fördela champinjonerna och zucchinin i pajskalet tillsammans med tomaterna
Samtidigt passade jag på att göra mig av med lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakadekörsbärstomater och den sista klicken senap i sin burk
Lägg dem i en oljad ugnsform och låt dem steka klart i ugnen. Kryddar man den med basilika så blir det ett perfekt tillbehör till torskryggen och de ugnsbakadetomaterna
Skölj tomaterna och lägg dem med stjälksidan ner. Skär av ett lite lock längst upp (spara ”locket”), salt & peppra och lägg på en klick ströbrödsblandning