Valet föll på två olika ugnsbakade sillådor. I går bestämde jag mig i alla fall för att äta sill till middag - eller strömming som det kallas längre norrut - och jag passade på att bjuda in mina föräldrar så att mamma skulle slippa middagsbestyr för en gång skull
Close up Helstekt entrecote med diverse grönsaker och ugnsbakad tomat, tzatsiki och klyftpotatis. Strömming och en liten rom och laxrulle tillförrätt
Drag av skinnet från strömmingsfiléerna. Vik strömmingsfiléerna dubbla och lägg dem i formen. Häll över strömmingen och låt formen stå i ugnen 10 minuter. 6 hg rensad strömming
Ugnsbakad lax, kokt broccoli och citronmajonnässåsDag 5. Ugnsbakad kycklingfilé med fänkålsgratäng med purjolök, champinjoner och soltorkade tomaterDag 7. Ugnsbakad torsk med jordärtskockspure toppad med färsk dillDag 10. Stekt strömming och rotfruktsmosDag 21
Låt strömmingen svalna. 6 bufféportioner 18 strömmingsfiléer 2-3 dl grädde 1-1 ½ dl grovmixade hasselnötter 1 msk hel kummin (krossad) ½-1 dl riven pepparrot ½ knippe dill 60 g forellrom salt och peppar Rulla strömmingen och lägg tätt ihop i en ugnsfast form. 18 strömmingsfiléer
En klassiker som alltid serveras på hotellet är strömming med potatismos och rårörda lingon. På buffén fanns det lax och sill i alla möjliga former, inlagd strömming, goda såser och röror, ägghalvor, färskpotatis, västerbottenost och tunnbröd m
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Salta och peppra strömmingarna utan och innan, fördela pressad vitlök och persilja inuti fiskarna. Servera med kryssad ugnsbakad storpotatis (cirka 1 timme i 200 grader) eller mikrad (cirka 18 minuter i 750 W, alla fyra på en gång), sallad av tärnade tomater och persilja samt en örtsås av kesella. 600 g strömmingsfilé