Ugnsbakad strömming recept

Ugnsbakad sill med sötpotatismos

Ugnsbakad sill med sötpotatismos

600-700 g sill eller strömming. 1. Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg sillfiléerna på ena halvan av en smord ugnsplåt och ringla över lite olivolja

Sill eller Strömming

Valet föll på två olika ugnsbakade sillådor. I går bestämde jag mig i alla fall för att äta sill till middag - eller strömming som det kallas längre norrut - och jag passade på att bjuda in mina föräldrar så att mamma skulle slippa middagsbestyr för en gång skull
Sill Provencale

Sill Provencale

Och på tal om färsklök, så vill vi gärna tipsa om ugnsbakade små röda lökar med örtsmör, perfekt som tillbehör till grillat
Middagen igår...

Middagen igår...

 Close up Helstekt entrecote med diverse grönsaker och ugnsbakad tomat, tzatsiki och klyftpotatis. Strömming och en liten rom och laxrulle tillförrätt

Ugnsbakad strömming i senapsgrädde

Drag av skinnet från strömmingsfiléerna. Vik strömmingsfiléerna dubbla och lägg dem i formen. Häll över strömmingen och låt formen stå i ugnen 10 minuter. 6 hg rensad strömming
Paleo 30 dagar!

Paleo 30 dagar!

Ugnsbakad lax, kokt broccoli och citronmajonnässåsDag 5. Ugnsbakad kycklingfilé med fänkålsgratäng med purjolök, champinjoner och soltorkade tomaterDag 7. Ugnsbakad torsk med jordärtskockspure toppad med färsk dillDag 10.  Stekt strömming och rotfruktsmosDag 21
Lunch på Astrid Lindgrens Värld

Lunch på Astrid Lindgrens Värld

stekt strömming, ugnsbakad torskfilé, raggmunkar och köttbullar. I juni gjorde vi en liten roadtrip till Småland

Snittar med lantpaté och bacon

Inlagd strömming på knäckebröd med citron och saffransmajonnäs. 200 gram lantpaté , ugnsbakad leverpastej eller liknande

Hasselnötströmming med pepparrot och forellrom

Låt strömmingen svalna. 6 bufféportioner 18 strömmingsfiléer 2-3 dl grädde 1-1 ½ dl grovmixade hasselnötter 1 msk hel kummin (krossad) ½-1 dl riven pepparrot ½ knippe dill 60 g forellrom salt och peppar Rulla strömmingen och lägg tätt ihop i en ugnsfast form. 18 strömmingsfiléer

En trevlig utflykt till Waxholm hotell och en god fiskrätt

En klassiker som alltid serveras på hotellet är strömming med potatismos och rårörda lingon.  På buffén fanns det lax och sill i alla möjliga former, inlagd strömming, goda såser och röror, ägghalvor, färskpotatis, västerbottenost och tunnbröd m

Frasig vitlöksströmming

Salta och peppra strömmingarna utan och innan, fördela pressad vitlök och persilja inuti fiskarna. Servera med kryssad ugnsbakad storpotatis (cirka 1 timme i 200 grader) eller mikrad (cirka 18 minuter i 750 W, alla fyra på en gång), sallad av tärnade tomater och persilja samt en örtsås av kesella. 600 g strömmingsfilé

Kräftströmming

Torka av strömmingarna. Ugnsbaka strömmingarna på nedre falsen i ugn i 225 grader 15-20 minuter. 600 g strömming