Ugnsbakad spätta recept

Ugnsbakad spätta

Ugnsbakad spätta

  Rödspätta smakar inte så mycket så därför är kryddorna och tillbehören desto viktigare. Flå spättan och kryssa den tjockaste sidan (skär ett snitt) och lägg den i ett ugnssäkert fat
Ugnsbakad spätta med chilisås

Ugnsbakad spätta med chilisås

500 g spätta. 500 g spätta. Skrivet 2016-10-18 Klockan 19. 29. 33. 4 port. 800 g potatis. 1/2-1 tsk salt. 2 krm peppar
Ugnsbakad spätta (4 portioner)

Ugnsbakad spätta (4 portioner)

Ugnsbakadspätta. Salt och pepparGör så härRulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form. 600 g spättafilé2 dl smetana2 msk fiskfond1 dl vatten1 kruka dill. 600 g spättafilé
Ugnsbakad spätta  med räkfyllning

Ugnsbakad spätta med räkfyllning

Lägg spättafiléerna på en skärbräda med den vita sidan mot skärbrädan. Lägg en matsked fyllning i mitten av varje spättafilé
Sesampanerad spätta

Sesampanerad spätta

Vispa upp ägget. Blanda sesamfrö med lite salt och peppar på en tallrik. Vänd varje filé i äggvispet och sedan i sesam­fröna
Citronrisotto till ugnsbakad lax

Citronrisotto till ugnsbakad lax

Lax, torsk, spätta, sej. Servera risotton till ugnsbakad lax och ett knippe förvälld sparris. Citronrisotto till ugnsbakad lax
Matsedel vecka 7

Matsedel vecka 7

Måndag - Italiensk ugnsbakad kyckling. Lax, torsk, spätta, sej. Lördag - Citronrisotto till ugnsbakad lax
Matsedel för vecka 11

Matsedel för vecka 11

Kicka igång söndagen med cocotter, krämiga ugnsbakade ägg, och njut av dagen. Vi packar in spätta, gör en vild Stroganoff och lägger firren på en macka

Vår-piff, glass och fisk i ugn

Ugnsbakade grönsaker med spätta och kall sås. Spätta borde jag förstått inte lämpar sig att tillaga på detta sätt, det blev inget tuggmotstånd

Ugnsbakade spättafiléer

Häll såsen över spättafiléerna. Servera med ris och en sallad 600 g spättafiléer. Skölj filéerna och rulla ihop

Fångad av fisk

Helstekt rödspätta med ljummen ärtsallad och brynt smör smaksatt med Amber ale och persilja. Lägg försiktigt upp spättan på en stor tallrik

Dagens Lunch, Middag

Basilikafylld kycklingfile med tzatziki och ugnsbakad potatis samt rödbetor. Knäckepanerad spätta med skagencreme och ångade grönsaker