Selleri, grovt skuren. Det här tar lite tid men är väldigt enkelt och blir mycket gott. Att blanda olika sorters kött, särskilt i en köttgryta kan blir väldigt gott
Hacka löken och skär sellerin i bitar. 2 bladselleristjälkar. 4 skinn- och benfria, fjällade skivor av färsk lax, à ca 150 g 1 citron, rivet skal och saft 2 msk smör 2 små rödlökar ca 2 msk olivolja 2 tsk finhackad färsk timjan salt och svartpeppar 400 g kokta gröna linser 2 bladselleristjälkar 2 morötter 1 zucchini 1 gul lök, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk olivolja 1 tsk finmalen torkad rosmarin 500 g konserverade körsbärstomater 1 tsk citronzest salt och svartpeppar
Skala och tärna pumpan, sellerin, sidfläsket och citrontimjan i lite smör. Ugnsbakad kyckling. Ingredienser2 hela kycklingar180 g butternut-pumpa2 stjälkar selleri250 g sidfläskCitrontimjan1 dl rapsolja1-2 tsk salt0,5 tsk peppar4 knippen gul lök25 g smör1 dl finhackad färsk bladpersilja Saften från en halv citron Gör så härSätt ugnen på 225°. 2 stjälkar selleri
s klimatpanel med en larmrapport om klimatet, och nu kommer jag med recept på ugnsbakadrotselleri. Istället så längtade jag efter risotto (inte så klimatsmart, kornotto är bättre) och jag har länge funderat på bästa sättet att ugnsbaka rotselleri
Skala och fintärna morot och selleri, skala och finhacka lök och vitlök. Jag hade egentligen tänkt göra en vanlig rödvinssås till den ugnsbakade nötytterfilén, men eftersom det stod en flaska med lite glögg kvar efter julens utsvävningar så bestämde jag mig för att sätta sprätt på såsen med den
Lägg rotsellerikuberna på en ugnsplåt och ringla över rapsolja och lägg i några smörklickar. Rotselleri är dessutom perfekt för oss som mår bäst av ett minskat kolhydratsintag, då den innehåller knappt 5 % kolhydrater per 100 gram. 1 kg rotselleri, skalad och skuren i kuber