Grillad savoykål med kapris och citron. När osten ugnsbakas så får den en ny konsistens, inte alldeles för olikt det där ströbrödstäcket som man kunde få på ugnsbakad torsk förr i tiden
Skär löken lika fint och strimla savoykålen. Ugnsbakad halv skrei1/2 skreidillcitron smörsaltSätt ugnen på 250 grader. Savoykål m/rökt pancetta1/2 savoykål1 stor morot1 liten gul lök1 bit rökt pancetta1 dl vitt vinLite färsk timjansoyasaltsmör och oljaSkör morot i tunna stavar. 1/2 savoykål
majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. I år började grillsäsonge mycket tidigare för oss, på långfredagen, under vår första husvagnstripp i Jämtland
svartkål, grönkål eller savoykål, förvälld och avkyld. Ugnsbakad sötpotatis i klyftor (först kort sjudna i vatten sedan ugnsbakad i 200 gr med flingsalt och olja)
Enligt receptet kunde den serveras till ugnsbakad torsk, men jag valde istället strimlad rostbiff. Finstrimla savoykålen och blanda den med ingefära och finhackad chili
*Ugnsbakade med en hel vitlök med skal och använd den mjuka krämiga vitlöken tillsammans med en vinägrettblandning (dvs olja, vinäger, salt och peppar och gärna någon örtkrydda) och blanda över rotsakerna
Var dags mat - Halstrad lax med gräddkokt Savoykål. Halstrad lax med gräddkokt savoykål, 4 port 600 gr lax Savoykål 2 dl grädde 1 msk smör Salt och peppar Strimla och tvätta kålen. Var dags mat - Ugnsbakad torsk med smörslungad gurka och gröna ärtor, 4 port
Servera gärna med en god tomatsås eller ugnsbakade cocktailtomater. Savoykålen, som fått steka i smör och sedan koka i grädde, är ett riktigt härligt tillbehör till de olivsmakande köttfärsbiffarna
*Ugnsbakade med en hel vitlök med skal och använd den mjuka krämiga vitlöken tillsammans med en vinägrettblandning (dvs olja, vinäger, salt och peppar och gärna någon örtkrydda) och blanda över rotsakerna