Med olja i botten av en ugnsfast form placerade jag två stycken portabello med ovansidan nedåt, hällde mer olja över de blottade svampskivorna och saltade ganska mycket, innan de åkte in i ugnen
Ugnsbakadportabello. 4 st Portabellosvamp. 1. Sätt ugnen på 175°C. Tina edamamebönor. 2. Skala och grovhacka schalottenlök, och fräs i en stekpanna med olivolja tills löken mjuknat
Beräkna två Portabello svampar per person. Det här är en verkligt lättlagad och läcker middagsrätt. Men det fattas ett krispigt chips av något slag ovanpå svampen, huvudsaken det är krispigt med lite sälta
Fylld gratinerad portabello – Portabello fylld med vitlök, persilja, pankoströbröd, parmesan och lite smör strösslade med pinjenötter serverad på en bädd av späd grönkål och ugnsbakade cocktailtomater
Vi åt vår med kalventrecote som stektes hel på låg värme i ugnen, men vi har ett förslag för er som är vegetarianer också och det är att servera ugnsbakadportabellosvamp till istället, så gott
Ett annat tillbehör jag måste ha till den här rätten är ugnsbakade små tomater. Använd helst inte de där tråkiga vita champinjonerna som ligger i drivor i affärerna, utan leta reda på några med lite smak, typ kastanjechampinjoner, portabello eller allra helst självplockat från skogen förstås
) men ikväll har vi ätit fylld portabello. Fylld portabello låter mycket gott. Torsdag 3 september 2015. Här kommer ett riktigt läckert recept på hel kyckling i ugn som mycket väl lämpar sig för den kommande helgens middagsdukningar
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa svampen. Blanda olja, sambal oelek, sojasås och finhackad vitlök. Pensla marinaden på svamparna och låt dem ligga medan du gör i ordning resten av rätten