Ugnsbakad paprika grönsaker recept

Ugnsbakade grönsaker

Ugnsbakade grönsaker

0,5 kg färsk potatis. 2 aubergine. 2 zucchini. 2 paprikor, gärna i olika färg. 3 rödlök. 2 msk olivolja
Ugnsbakad karré i gryta med vindoftande grönsaker

Ugnsbakad karré i gryta med vindoftande grönsaker

Lägg morötterna, löken, paprika och klicka ut smöret i gjutjärnsgrytan eller ugnsform. Dela karrén längs med och salta samt peppra ordentligt, lägg delarna på grönsakerna i grytan
Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

Ugnsbakad röding med ”sauce au trois caviars” och glacerade grönsaker

Grönsaker. Värm grönsakerna och potatisen i smör, pressa över citron och tillsätt gräslök. Dela och rosta paprikan i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 20 min. 1 gul paprika. 2 dl vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 3 msk finhackad schalottenlök 1 finhackad vitlöksklyfta 2 msk Arla Köket® syrad grädde 30% 150 g Arla® Svenskt Smör, skuret i tärningar 2 tsk pressad pressad citron 1 krm salt 60 g forellrom, löjrom och svart stenbitsrom 3 msk skuren färsk gräslök Grönsaker. 1 gul paprika 1 gul zucchini 1 liten purjolök 1 knippe rädisor 2 msk hackad färsk gräslök 200 g kokt färskpotatis 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk pressad citron 1 krm salt
Ugnsbakade grönsaker och fetaost

Ugnsbakade grönsaker och fetaost

Grönsakerna kan du byta ut lite efter smak och tillgång, gillar du inte paprika så byt ut den, har du någon annan god grönsak eller rotfrukt som behöver ätas upp så öser du ner den i formen
Ugnsbakade grönsaker II

Ugnsbakade grönsaker II

Lägg alla grönsakerna på en smord långpanna. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka