Koka ihop vin, fond, crème fraiche, grädde och ost i en kastrull. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakad laxfilé i hummersås. 2 dl creme fraiche1 dl vitt vin3 dl grädde100 g creme cheese (Philadelphia)4 msk hummerfond3 msk finhackad dill2 krm cayennepepparsaltGör så här. 1 dl vitt vin
Slå i vinet och låt det koka in under tiden som du rör, sänk värmen så det sjuder. Förra veckans torsdagsmiddag blir dagens bloggarmiddag och det betyder ugnsbakad fisk med ett lite annorlunda täcke, ett täcke vi hittat i en tidning
t vin. 3msk Smör1st Schalottenlök3dl Vitt vin2dl Fiskbuljong2dl Grädde2msk Dragon, torkad och fint mortladSalt & vitpeppar från kvarnEv. Fräs löken i smöret och tillsätt det vita vinet, låt reducer till 2/3-delar
Jag har gjort det igen. Följt ett recept, alltså. Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Sent i torsdagskväll när mina kompisar hade anlänt till Milano gick vi till min kvarterskrog Tasca för att starta påskledigheten med ett glas vin och tapas