"Fish & Seafood" smakar bland annat saffran, chili och fänkål. Krämig polenta och ugnsrostade grönsaker passade makalöst gott (fast då blir det väl med maka
½ pkt saffran à 0,5 g. Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm
Blanda saffranmed vitvinsvinäger, vatten och fiskfond i en liten kastrull. Saffranssås. Låt broccolin koka med de sista minuterna om du vill spara på disk
Själv serverade jag ugnsbakade grönsaker till min lax, men ris och nudlar passar minst lika bra. Båda sorterna var riktigt goda och bra alternativ när man vill piffa till laxen med en god sås men inte har tid eller ork att göra det själv