Strö över chilin. 11 röd chilifrukt, i tunna skivor. 1600 g laxfilé, i 4 portionsbitar 400 ml kokosmjölk 2 klyftor vitlök, rivna 4 cm ingefära, riven 1-2 msk röd currypasta (beroende på styrka) 1 lime, rivet skal och pressad saft 3 msk fisksås 2 msk farinsocker 1 rödlök, i tunna klyftor 150 g salladsärtor 1 röd chilifrukt, i tunna skivor
Servera den till ugnsbakad laxfilé, grillad halloumi eller något annat du gillar. Häll över olivolja och balsamvinäger, pressa ner citronerna och hackad chili
De blir saftiga och får en god smak av chilin och limen. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop lax- och chilihack, potatismjöl, limeskal, yoghurt och salt
Jag använde den till min ugnsbakade lax igår och det blev supergott. Jag åt stekta grönsaker till (brysselkål, paprika, squash, purjolök, gurka + fetaost) som jag kryddade upp rejält med ytterligare julsmaker såsom ingefära, gurkmeja, lite kanel, chili, salt och peppar