Laxfilé med örter. Laxfilé med örter. 4 laxfilébitar (om inte fusklaxen Pinklax välj då helst ekologisk odlad, brukar förstås inte alltid finnas, välj i sådana fall Findus som åtminstone har lägre halt etoxikin, se nedan)
Blanda i örterna. Rör ihop gräddfil, majonnäs, senap och örter. 1 dl örter. 33 dl hackade örter. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör
Pensla smält smör över laxen och strö på hälften av örterna. Ta ut laxen, strö över resten av örterna och dekorera med räkor och dillvippor Servera med sparrisrisotto, sås och sallad
Ta i när det gäller de färska örterna som laxen ska vila på när den är i ugnen, som ni ser på våra bilder så var vi lite för snåla, dom har nämligen en tendens att krympa mycket mer än vad man kanske kan tro
Ugnsbakade rotfrukter. Blanda de hackade örterna med ströbröd, senap och olja i en skål. Skala potatis, palsternacka, morötter och kålrot och skär i stavar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper
Ugnsbakade rotfrukter. Blanda de hackade örterna med ströbröd, senap och olja i en skål. Skala potatis, palsternacka, morötter och kålrot och skär i stavar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper