Blanda väl med yoghurt och örtkryddor. 2 kg laxfilé. 12 dl grekisk yoghurt. 2 kg laxfilé med skinn salt peppar 1 msk pressad citron 150 g fetaost 2 dl grekisk yoghurt 0
Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt på en bädd grovsalt i en långpanna eller ugnsfast form. Blanda i yoghurten, räkorna, vitlöken och smaka sedan av med kryddorna
Vill du göra en snabb variation på samma tema så byt ut yoghurten i såsen mot Cremé fraiche och klicka såsen ovanpå fisken när du ugnsbakar den så får du en varm sås istället
300 g laxfilé. 1 dl rysk yoghurt. 300 g laxfilé. 1 dl rysk yoghurt. Ingredienser till 2 portioner. 300 g mandelpotatis (eller annan liten delikatesspotatis)
ca 1 kg laxfilé 2 klyfta vitlök 40 g smör 1,5 msk honung 3 msk persilja, finhackad 1 citron, rivet skal från en citron (endast det gula) citron, skivor gräslök, finhackad salt peppar. Tzatziki1 liten gurka, hackad i små tärningar 0,5 klyfta vitlök, pressad 1 tsk salt 6 dl turkisk yoghurt 2 kruka mynta
Till såsen blev det ugnsbakadlaxfilé och tabbouleh och så här gjorde jag. Det finns säkert många sätt att göra Raita på, jag vet inte riktigt vilket som är det rätta men jag gjorde min på turkisk yoghurt, riven gurka, hackad mynta, lite lite cayennpeppar, salt och peppar och det blev riktigt gott och fräscht
Servera kokt potatis till ugnsbakad lax med lök och grönsaker. Blanda turkisk yoghurt med örtkryddor, citronsaft, salt och peppar i en liten skål och rör om ordentligt
Dela laxfilén i portionsbitar och krydda med salt. Blanda med yoghurt och salt i en liten skål. Servera laxen med ugnsbakad potatis, äpplig dillsås och grönsaker