4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Skölj och skär sockerärtorna i sneda bitar. Tillsätt sockerärtorna och vänd runt. 2 st laxfilé i bitar a´125gram. 75 g sockerärtor. 1/2 rödlök 75 g sockerärtor
300 g laxfilé. Dela laxen i två lika stora bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Blanda färskost, dill och gräslök och fördela på laxen
Så på min krispiga sommarsallad lade jag idag en härligt ugnsbakadlaxfilé och medan jag ändå lyxade till det lite gjorde jag en hemgjord pesto till - på persilja
400 g laxfilé. Värm ugnen till 200°. Koka ihop grädde och vin i en kastrull. Smaksätt med fiskfonden först när såsen är simmig, annars blir den för salt om den får koka ihop
Skär laxfilén på längden och skär bort det mörka i mitten. 2 kg laxfilé. 2 kg laxfilé. av Moster. I somras bjöd fina svärmor på en rosépepparlax som är "obligatorisk på menyn" när hon har - eller deltar i - de träffar som hon och hennes lapptäcksintresserade (f'låt, "quiltande") väninnor har flera gånger om året på olika platser i landet
1½ kg skinn- och benfri laxfilé. 300 g sockerärtor eller sockerbönor. Laxen serveras som en lite tillplattad tournedos, en form man uppnår genom att låta två filébitar omfamna varandra
sockerärtor. Värm ugnen till 200 grader. Koka ihop grädde och vin i en kastrull. Smasätt med fiskfonden först när såsen är simmig,annars blir den för salt om den får koka ihop
Lägg en bit laxfilé per person, med eller utan skinn, i en smord ugnsfast form. Servera laxen med de fylliga tomaterna och någon härlig grönsak, som broccoli, gröna bönor eller sockerärtor