Ugnsbakad laxfilé sockerärtor recept

Ugnsbakad lax med grönsaker

Ugnsbakad lax med grönsaker

4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke.

Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke.

800 g laxfilé, med skinn 1 dl grekisk yoghurt 1 röd chilifrukt 1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime 3 msk finhackad färsk koriander 1 tsk salt 1 tsk mortlad rosépeppar Garnering. 800 g laxfilé
Ugnsbakad lax med gurksås

Ugnsbakad lax med gurksås

300 g laxfilé. Lägg laxen i en ugnsfastform. Salta och peppra och bred crème fraiche på fisken. Baka i ugnen i 20 minuter
Ugnsbakad lax med champagnesåsLaxen serveras som en lite tillplattad tournedos, en form man uppnår genom att låta två filébitar omfamna varandra. Potatismos, sås och lax kan förberedas i god tid.

Ugnsbakad lax med champagnesåsLaxen serveras som en lite tillplattad tournedos, en form man uppnår genom att låta två filébitar omfamna varandra. Potatismos, sås och lax kan förberedas i god tid.

laxfilé, skinn- och benfri, från mittbit. 10 person(er) Ingredienser 1,2 kilo laxfilé, skinn- och benfri, från mittbit 2 tsk salt 1 knippa dill 1 knippa persilja 1 krm vitpeppar, nymald hushållssnöre CHAMPAGNESÅS 2 schalottenlök 1 msk smör 37 cl champagne, liten flaska 0,5 l vatten 1 msk grönsaksfond, konc 1 msk hummerfond, konc 2 msk fiskfond, konc 1 lagerblad 2,5 dl matlagsningsgrädde 2 msk Maizena majsstärkelse 0,5 tsk salt MOS 2 kg mjölig potatis 2 tsk salt 50 g smör 4 dl mellanmjölk 200 g kallrökt lax 1 knippa dill 1 tsk salt SALLAD 3 apelsin 300 g sockerärter, eller sockerbönor 4 selleri, stjälkar 1 pkt ärtskott, (50 g) 0,5 tsk salt
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

300 g laxfilé. Dela laxen i två lika stora bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Blanda färskost, dill och gräslök och fördela på laxen
Sommarsallad med lax & persiljepesto

Sommarsallad med lax & persiljepesto

Så på min krispiga sommarsallad lade jag idag en härligt ugnsbakadlaxfilé och medan jag ändå lyxade till det lite gjorde jag en hemgjord pesto till - på persilja

Ugnsbakad lax med gräddig vitvinssås

400 g laxfilé. Värm ugnen till 200°. Koka ihop grädde och vin i en kastrull. Smaksätt med fiskfonden först när såsen är simmig, annars blir den för salt om den får koka ihop

Ugnsbakad lax med vinsås

UGNSBAKAD LAX MED VINSÅS. ca 700 g laxfilé i portionsbitar. ca 700 g laxfilé i portionsbitar. Fresta middagsgästerna med fin filé
Svärmors "quiltlax" med rosépeppar

Svärmors "quiltlax" med rosépeppar

Skär laxfilén på längden och skär bort det mörka i mitten. 2 kg laxfilé. 2 kg laxfilé. av Moster. I somras bjöd fina svärmor på en rosépepparlax som är "obligatorisk på menyn" när hon har - eller deltar i - de träffar som hon och hennes lapptäcksintresserade (f'låt, "quiltande") väninnor har flera gånger om året på olika platser i landet

Ugnsbakad lax med champagnesås

1½ kg skinn- och benfri laxfilé. 300 g sockerärtor eller sockerbönor. Laxen serveras som en lite tillplattad tournedos, en form man uppnår genom att låta två filébitar omfamna varandra

Ugnsbakad lax med gurksås

300 g laxfilé. 1.  Lägg laxen i en ugnsfastform. Salta och peppra och bred crème fraiche på fisken. Baka i ugnen i 20 minuter

Ugnsbakad lax med gräddig vitvinsås

sockerärtor. Värm ugnen till 200 grader. Koka ihop grädde och vin i en kastrull. Smasätt med fiskfonden först när såsen är simmig,annars blir den för salt om den får koka ihop

Lax ugnsbakad med konfiterade tomater

Lägg en bit laxfilé per person, med eller utan skinn, i en smord ugnsfast form. Servera laxen med de fylliga tomaterna och någon härlig grönsak, som broccoli, gröna bönor eller sockerärtor