☆ Lägg laxfiléerna i en ugnsform och krydda med salt, peppar, citronkrydda och pressa på citronsaft. Nu senast blev det en ugnsform med lax med diverse rotfrukter och grönsaker med ett täcke av en god rödlöksröra, samt råris vid servering
Jepp du läste rätt, fem ingredienser är det enda du behöver för den här smarriga fiskmiddag, lax + tomater + ingefära + vitlök och slutligen bacon som pricken över laxfilén, summa summarum fem
Ugnsbakaderotfrukter. Blanda rotfrukterna med oljan och krydda med salt och peppar. Lägg laxen på de ugnsrostade rotfrukterna och baka i ugn i ca 7 minuter. 4 bitar laxfilé
Ugnsbakaderotfrukter. Rör om då och då och se till att vända rotfrukterna i den smälta oljan. Servera laxen tillsammans med rostade rotfrukter och blomkålspuré
Men idag blev det lax med ugnsbakaderotfrukter. Laxen lagade jag, som jag nästan alltid gör, till i ugnen och var en stor hel laxfilé i perfekt storlek för två vuxna, två barn och två lunchlådor
När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött
Kokt potatis till min sambo och ugnsbakaderotfrukter där jag gjort en blandning av morötter, rödbetor och sötpotatis eftersom jag inte käkar vanlig potatis
Ugnsbakaderotfrukter med feta & lax. Skala rotfrukterna och skär dem i lika stora bitar. 600 g laxfilé. Fortsätt tillaga rotfrukterna tillsammans med laxen i ca 10-15 min till. 600 g laxfilé