Ugnsbakad laxfilé rosépeppar recept

Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

1 msk rosépeppar. 2 kg laxfilé. Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Ugnsbakad lax med sötsyrlig fetaostsås

Ugnsbakad lax med sötsyrlig fetaostsås

Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Idag testade jag att ringla en god olivolja över laxen och sedan mortla rosépeppar och flingsalt som jag strödde ovanpå
Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke.

Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke.

800 g laxfilé, med skinn 1 dl grekisk yoghurt 1 röd chilifrukt 1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime 3 msk finhackad färsk koriander 1 tsk salt 1 tsk mortlad rosépeppar Garnering. 800 g laxfilé. 1 tsk mortlad rosépeppar
Ugnsbakad lax med fänkål

Ugnsbakad lax med fänkål

500 g laxfilé. 1 tsk stött rosépeppar. Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm. 2 dl Arla Köket® smetana pressad saft av ½ apelsin 1 tsk stött rosépeppar salt
Ugnsbakad pepparlax med purjolökssås

Ugnsbakad pepparlax med purjolökssås

Lägg laxfilén med skinnsidan neråt i en ugnssäker form. 400 gram laxfilé. 1 tsk nykrossad rosépeppar. Relaterat 400 gram laxfilé. 1 tsk nykrossad rosépeppar
Lax med fetaost och färska örter

Lax med fetaost och färska örter

Tomater, fetaost med ännu mera örter och oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilé med. Mosa osten och blanda med örterna, tomater, oliver, vitlök, rosépeppar och olja, smaka av
Ugnsbakad lax med fänkål

Ugnsbakad lax med fänkål

Blanda smetana, apelsinsaft och rosépeppar, smaka av med salt. 500 g laxfilé. 1 tsk stött rosépeppar. Skiva fänkålen lövtunt
Svärmors "quiltlax" med rosépeppar

Svärmors "quiltlax" med rosépeppar

Skär laxfilén på längden och skär bort det mörka i mitten. I somras bjöd fina svärmor på en rosépepparlax som är "obligatorisk på menyn" när hon har - eller deltar i - de träffar som hon och hennes lapptäcksintresserade (f'låt, "quiltande") väninnor har flera gånger om året på olika platser i landet

Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

1 msk rosépeppar. 1,2 kg laxfilé med skinn. 1.  Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp

Ugnsbakad rosépepparlax

Skär laxfilén på längden och skär bort det mörka i mitten. 2-2 1/2 kg laxfilé. 2 msk rosépeppar. Putsa laxen