1 msk rosépeppar. 2 kg laxfilé. Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Idag testade jag att ringla en god olivolja över laxen och sedan mortla rosépeppar och flingsalt som jag strödde ovanpå
500 g laxfilé. 1 tsk stött rosépeppar. Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm. 2 dl Arla Köket® smetana pressad saft av ½ apelsin 1 tsk stött rosépeppar salt
Tomater, fetaost med ännu mera örter och oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilé med. Mosa osten och blanda med örterna, tomater, oliver, vitlök, rosépeppar och olja, smaka av
Skär laxfilén på längden och skär bort det mörka i mitten. I somras bjöd fina svärmor på en rosépepparlax som är "obligatorisk på menyn" när hon har - eller deltar i - de träffar som hon och hennes lapptäcksintresserade (f'låt, "quiltande") väninnor har flera gånger om året på olika platser i landet
1 msk rosépeppar. 1,2 kg laxfilé med skinn. 1. Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp