Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Lägg salladsärtor och klyftad rödlök över laxen. 600 g laxfilé, i 4 portionsbitar. 11 rödlök, i tunna klyftor. 1600 g laxfilé, i 4 portionsbitar 400 ml kokosmjölk 2 klyftor vitlök, rivna 4 cm ingefära, riven 1-2 msk röd currypasta (beroende på styrka) 1 lime, rivet skal och pressad saft 3 msk fisksås 2 msk farinsocker 1 rödlök, i tunna klyftor 150 g salladsärtor 1 röd chilifrukt, i tunna skivor
☆ Lägg laxfiléerna i en ugnsform och krydda med salt, peppar, citronkrydda och pressa på citronsaft. Nu senast blev det en ugnsform med lax med diverse rotfrukter och grönsaker med ett täcke av en god rödlöksröra, samt råris vid servering