Hade jag haft lite pinjenötter hemma hade de varit goda att rosta på och sprinkla över det hela. 2st Laxfilér ca 125g/st1 knippe färska rödbetor10cm Grön gurka urkärnad1 Påse färsk spenat3msk Vittvin1/2st CitronHavssalt & svartpeppar2st Cocktailtomatkvistar + 1msk Olivolja + HavssaltChevré & honungscremé
Du tar en eller flera bitar laxfilé och lägger i en ugnsform. Bred ett lager med pesto(jag använder Zetas eftersom den inte innehåller andra nötter än pinjenötter) över laxen och toppa med riven parmesanost
Smörj en ugnsfast form och lägg i laxfiléerna. Pinjenötter. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Toppa med de rostade pinjenötterna och servera med en grönsallad
Så på min krispiga sommarsallad lade jag idag en härligt ugnsbakadlaxfilé och medan jag ändå lyxade till det lite gjorde jag en hemgjord pesto till - på persilja