Täcket som läggs över laxen gör du av råriven sötpotatis, crème fraiche, persilja och kryddor. Förra veckans torsdagsmiddag blir dagens bloggarmiddag och det betyder ugnsbakad fisk med ett lite annorlunda täcke, ett täcke vi hittat i en tidning
ca 1 kg laxfilé 2 klyfta vitlök 40 g smör 1,5 msk honung 3 msk persilja, finhackad 1 citron, rivet skal från en citron (endast det gula) citron, skivor gräslök, finhackad salt peppar
Till såsen blev det ugnsbakadlaxfilé och tabbouleh och så här gjorde jag. Ingredienser lax för 4 personer4 st laxfiléersalt och pepparSanta Marias mango och curry kryddaKrydda laxen med mangokryddan, salt och peppar. Tabboulehbulgur för 4 porten knippe persiljaen knippe myntanågra körsbärstomaterröd lökpressad citronolivoljasalt och pepparKoka bulgur enligt förpackningen. 4 st laxfiléersalt och peppar
Jag stekte såklart även svampen och vände ner, och så mixade jag ihop olivolja och persilja till en härlig grön olja, som jag sedan swirlade ner i purén