Ugnsbakad laxfilé paprika recept

Ugnsbakad lax med fänkål och paprika

Ugnsbakad lax med fänkål och paprika

900 g laxfilé 3 msk seafoodkrydda (från kryddkvarn) 4 msk rapsolja 1 röd paprika 1 grön paprika 1 fänkål 200 g romanticatomater 300 g delikatesspotatis (eller små färskpotatisar)
Laxfilé med pecannötter

Laxfilé med pecannötter

Ansa och tärna paprikan. 800 g skinnfri laxfilé. 1 röd paprika. Skär laxen i fyra portionsbitar. Tvätta apelsinen noga
Ugnsbakad lax med vitlök & kikärtssallad med pestosås

Ugnsbakad lax med vitlök & kikärtssallad med pestosås

250g Laxfilé + 2msk Olivolja + havssalt2st Vitlöksklyftor, mortlade10cm Grön slanggurka, urkärnad, skuren i halvmånar1/2st Röd lök, skuren i halvmånar1dl Kikärtor, kokta (färdiga från burk)10st Kalamataoliver4st Soltorkade tomater3msk Olivolja2msk Citronjuice1msk Basilika1/2st Röd paprika, skuren i grova bitarDill och citronklyftorBalsamicosirap med citronHavssalt & svartpeppar från kvarnPestosås. Pensla laxfiléerna med lite olivolja och pressa över citronsaften, krydda med lite havssalt och ugnsbaka fisken i en form på ca 150g i ca 15min eller tills fisken är klar. 250g Laxfilé
Asiatisk ugnsbakad lax

Asiatisk ugnsbakad lax

Servera laxen på en bädd av ris och paprika, böngroddar och cashewnötter. röd eller gul paprika. 4 portionsbitar laxfilé
Ugnsbakad lax med knaprigt skinn

Ugnsbakad lax med knaprigt skinn

Lägg paprika, chili och salladslök bredvid laxen och blanda med resten av oljan. Blanda med riset med paprika, squash, basilika och vinäger
Medelhavsinspirerad ugnsbakad lax

Medelhavsinspirerad ugnsbakad lax

600 g laxfilé. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra laxen och lägg den i en ungsfast form. Ringla över olivolja
Ugnsbakad lax- & räkgryta

Ugnsbakad lax- & räkgryta

Hetta upp ny olja och fräs lök, vitlök och paprika tills löken mjuknar. 200g laxfilé, i tärningar200g räkor, skalade (frysta)1st rödlök, grovt hackad5st vitlöksklyftor, hackade1st röd paprika, mindre täningar2burkar krossade tomater1dl vatten1. 200g laxfilé. 1st röd paprika
Ugnsbakad citronlax med spenatrisoni

Ugnsbakad citronlax med spenatrisoni

Servera med citronskivor och röd paprika. röd paprika. 2 bitar laxfilé. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen
Ugnsbakad lax på grönsaksbädd

Ugnsbakad lax på grönsaksbädd

Dela, kärna ur och skiva paprikan. Garnera laxen med paprikapulver och färska örter, servera med olivröra och fetakräm
Ugnsbakad lax med tomat

Ugnsbakad lax med tomat

Dela och kärna ur paprikan, skär i mindre bitar. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs vitlök, lök och paprika i ett par minuter