Placera laxfiléerna på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Koka upp mjölk och buljongtärning. 4 portioner ugnsbakad lax med citron och sesamfrön. 4 portionsbitar laxfilé. 8 dl mjölk. 4 portionsbitar laxfilé. 8 dl mjölk
Servera med kokt skalpotatis, ugnsbakade tomater och citronklyfta. Tillsätt mjöl och mjölk eller grädde under omrörning och sjud, ca 3 minuter. 2 bitar laxfilé. 2 dl mjölk
Vispa ihop crème fraichen och mjölken. Hur som helst så blev denna ugnsbakade lax med västerbottensås riktigt, riktigt god och fick ett högt betyg av alla som åt
en skvätt mjölk. Blanda i lite mjölk till lagom konsistens och smaksätt med salt och peppar. 4 portionsskivor laxfilé utan skinn. 4 portionsskivor laxfilé utan skinn
Häll av vattnet och tillsätt mjölk och smör och mixa till ett mos. 2 bitar laxfilé. 5 dl mjölk. Salta och peppra laxbitarna och lägg dem i en smord ugnsfast form
Mosa den lätt med en gaffel och blanda slarvigt med smör och mjölk. 300 g laxfilé. 2 msk mjölk. Dela laxen i två lika stora bitar och lägg i en smord ugnsfast form
Ugnsbakad lax med kål, mandlar och citronyoghurt. Vispa ihop mjöl, mjölk, bakpulver och fett. 600 g laxfilé, gärna salmalaxflingsaltfinrivet skal från 1 citron1 huvud broccoli1 msk + 1 tsk olivolja100 g svartkål. 2,5 dl dinkelmjöl, fullkorn2,5 dl mjölk2 tsk bakpulver2 msk olja eller kokosfett1 ägg1 banan200 g blåbär, eventuellt frystaev agavesirap eller stevia. 600 g laxfilé, gärna salmalaxflingsaltfinrivet skal från
Med basen färskost och lite crème fraiche eller kanske en gnutta mjölk (för att göra oströran lite lättare att bre på) så har man en bra röra som kan smaksättas precis som man själv vill
När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött
Potatisklyftor rostade drygt en halvtimme i ugnen tillsammans med olivolja, flingsalt, färsk rosmarin och färsk timjan, ugnsbakadlaxfilé med, salt och peppar, ett lager philadelphia, en rosmarinkvist och citronsaft på, några smörstekta minichampinjoner och så sallad till det
Koka upp mjölken, ta från värmen. Tillsätt chokladmjölken och vispa ihop. 800 g skinn- och benfri laxfilé eller 600 g loin av salmalax. 5 dl mjölk, 3 %. 800 g skinn- och benfri laxfilé eller 600 g loin av salmalax. 5 dl mjölk, 3 %