Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter. Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra. 4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst)
Fördela blandningen över laxen. Garnera laxen med fina dillvippor och citronskivor. När ca 10 minuter återstår fördelas kräftstjärtarna över laxen. 600 g laxfilé utan skinn och ben
Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. Lägg på laxbitarna. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Skär ett snitt i varje laxfilé, mosa ihop gorgonzolaost och crème fraiche med lite timjan. Ungefär samma som lax med fetaost eller lax med getost, bara en annan ost och något annat att servera fisken med
Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Hur kan jag hittills ha lyckats undgå att lägga upp ett recept på ugnsbakadlax
Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta ovanpå. Bred över blandningen på laxen. 4 bitar laxfilé. 14 bitar laxfilé 0,5 tsk salt 50 g smör 0,5 dl ströbröd 2 dl grovhackade cashewnötter 0,5 tsk sambal oelek 1 st vitlöksklyfta 1 st limeSätt ugnen på 220 grader