Ugnsbakad laxfilé honung recept

Ugnsbakad lax & kvisttomat med kokta rödbetor och chevrecremé med honung

Ugnsbakad lax & kvisttomat med kokta rödbetor och chevrecremé med honung

2st Laxfilér ca 125g/st1 knippe färska rödbetor10cm Grön gurka urkärnad1 Påse färsk spenat3msk Vittvin1/2st CitronHavssalt & svartpeppar2st Cocktailtomatkvistar + 1msk Olivolja + HavssaltChevré & honungscremé. 100g Getost, kantskuren4msk Flytande honung1msk Olivolja1tsk Rosmarin, mortlad fintHavssaltSvartpeppar från kvarnSåhär kan man göra
Ugnsbakad lax med sötsyrlig fetaostsås

Ugnsbakad lax med sötsyrlig fetaostsås

Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Som tillbehör rörde jag och Lova ihop en kall sås på crème fraiche, fetaost gjord på både get- och fårmjölk, citron och honung
Ugnsbakad laxsida

Ugnsbakad laxsida

Blanda olja, citronskal och saft, riven ost, örter, honung, salt och peppar. 1 kg laxfilé. 1 msk honung. Lägg laxen på plåt med bakplåtspapper
Ugnsbakad lax med yoghurtsås

Ugnsbakad lax med yoghurtsås

Blanda matlagningsyoghurt, citronsaft och flytande honung. 600 g laxfilé. 1-2 msk flytande honung. Sätt ugnen på 200 grader
Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

700 g laxfilé (färsk laxsida). 1Lime- och chilisås4 dl crème fraîche 1 limefrukt, skal och saft 2-3 msk sambal oelek 2 klyftor vitlök, rivna 1,5 msk koncentrerad hummerfond 1 msk honung 2 salladslökar, tunt strimlad 1 röd chilifrukt, strimlad 1 kruka färsk koriander, fint hackad
Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

700 g laxfilé (färsk laxsida). 1Lime- och chilisås4 dl crème fraîche 1 limefrukt, skal och saft 2-3 msk sambal oelek 2 klyftor vitlök, rivna 1,5 msk koncentrerad hummerfond 1 msk honung 2 salladslökar, tunt strimlad 1 röd chilifrukt, strimlad 1 kruka färsk koriander, fint hackad
Ugnsbakad lax med pressad potatis

Ugnsbakad lax med pressad potatis

Blanda olja, honung och pressad vitlök. 2 bitar laxfilé. 1 msk honung. Glaze. Salta och peppra laxbitarna och pensla dem med glazen
Ugnsbakad lax med skruvad potatis och myntatzatziki

Ugnsbakad lax med skruvad potatis och myntatzatziki

ca 1 kg laxfilé 2 klyfta vitlök 40 g smör 1,5 msk honung 3 msk persilja, finhackad 1 citron, rivet skal från en citron (endast det gula) citron, skivor gräslök, finhackad salt peppar
Ugnsbakad BBQ-lax med grapefrukt, rödlök & fänkål

Ugnsbakad BBQ-lax med grapefrukt, rödlök & fänkål

Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Lax med fetaost och färska örter

Lax med fetaost och färska örter

Tomater, fetaost med ännu mera örter och oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilé med. Vill man minska sältan lite så skvätter man i honung som också ger en fin färg på det hela
Jamie Olivers asiatiska lax

Jamie Olivers asiatiska lax

Rätten består av en ugnsbakad lax i sås som serveras i en kryddig nudelbuljong och med en suverän söt-syrlig sallad som tillbehör