Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt på en bädd grovsalt i en långpanna eller ugnsfast form. Dela gurkan på längden och gröp ur gurkkärnorna med hjälp av en tesked
600g Laxfilé, skuren i 3st laxfjärilar3msk OlivoljaHavssaltDragonsås. 10st Sparrisstänger, gröna och förkokta10cm Grön gurka, urkärnad och skuren i halvmånar1st Gul lök, skuren i halvmånarHavssaltBladspenat & rökta räkor
Skär gurkan och avokadorna i mindre bitar. 600 g laxfilé. 1/2 gurka. Sätt ugnen på 175ºc. Lägg laxen i en ugnsfast form med lite olja eller smör i botten
ca 1 kg laxfilé 2 klyfta vitlök 40 g smör 1,5 msk honung 3 msk persilja, finhackad 1 citron, rivet skal från en citron (endast det gula) citron, skivor gräslök, finhackad salt peppar. Tzatziki1 liten gurka, hackad i små tärningar 0,5 klyfta vitlök, pressad 1 tsk salt 6 dl turkisk yoghurt 2 kruka mynta
Till såsen blev det ugnsbakadlaxfilé och tabbouleh och så här gjorde jag. Det finns säkert många sätt att göra Raita på, jag vet inte riktigt vilket som är det rätta men jag gjorde min på turkisk yoghurt, riven gurka, hackad mynta, lite lite cayennpeppar, salt och peppar och det blev riktigt gott och fräscht
Riv gurka och krama ur vätskan. ca 500 g laxfilé. 1 gurka. ca 500 g laxfilé. 1 gurka 2 dl matyoghurt. Och där har dagarna runnit iväg och jag har inte bloggat
Sojamarinerad ugnsbakad lax. Han gav oss tips på grillad lax och kallade rätten för ”Pulled Laks med limesyrad rödlök, picklad gurka, halloumi och grillat surdegsbröd”
Först ut blev indiska wraps med ugnsbakad lax, dvs Pulled salmon wraps. Vi använde lax och tillbehören sallad, spenat, gurka, tomat, rödlök, majs, guacamole och gräddfil
Lägg de skinn- och benfria laxfiléskivorna i en smord ugnssäker form. Låt gurka och purjo få ett snabbt uppkok i en aning saltat vatten och sedan rinna av väl
Skär gurkan och avokadorna i mindre bitar. 600 g laxfilé, utan skinn. 1/2 gurka. 600 g laxfilé. 1/2 gurka. En lätt och somrig rätt som passar bra för många