Ugnsbakad laxfilé fraiche recept

Ugnsbakad laxfilé i hummersås

Ugnsbakad laxfilé i hummersås

Koka ihop vin, fond, crème fraiche, grädde och ost i en kastrull. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakadlaxfilé i hummersås. 700-800 g färsk laxfilé i bitsaltseafood och fishkrydda (Santa maria)Sås. 2 dl creme fraiche1 dl vitt vin3 dl grädde100 g creme cheese (Philadelphia)4 msk hummerfond3 msk finhackad dill2 krm cayennepepparsaltGör så här. 700-800 g färsk laxfilé i bit. 2 dl creme fraiche
Ugnsbakad laxfilé med kryddsmakande mandelpanering

Ugnsbakad laxfilé med kryddsmakande mandelpanering

Vispa ihop grädde och crème fraiche, och häll försiktigt blandningen runtom och på fisken. Den här gången blev det en jättegod ugnsbakadlaxfilé rullad i ett kryddsmakande mandelpulver
Ugnsbakad fylld laxfilé

Ugnsbakad fylld laxfilé

Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dill, persilja, limeskal och krabbpastej till en jämn smet. 800 g laxfilé
Ugnsbakad lax med gorgonzola

Ugnsbakad lax med gorgonzola

Skär ett snitt i varje laxfilé, mosa ihop gorgonzolaost och crème fraiche med lite timjan. 4 st laxfilé portionsbitar. 4 msk crème fraiche. 4 st laxfilé portionsbitar. 4 msk crème fraiche
Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

2 kg laxfilé. Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Ugnsbakad lax med sötsyrlig fetaostsås

Ugnsbakad lax med sötsyrlig fetaostsås

Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Som tillbehör rörde jag och Lova ihop en kall sås på crème fraiche, fetaost gjord på både get- och fårmjölk, citron och honung
Ugnsbakad lax med citron- och dillsås

Ugnsbakad lax med citron- och dillsås

Blanda crème fraiche, grädde och dill i en skål. Ugnsbakad lax med citron- och dillsås (4 portioner). 600g laxfilé (i hel bit eller som portionsfiléer, antingen färsk eller fryst och tinad). 2dl crème fraiche. Skriv ut 600g laxfilé (i hel bit eller som portionsfiléer, antingen färsk eller fryst och tinad). 2dl crème fraiche
Ugnsbakad lax med citronsås

Ugnsbakad lax med citronsås

ca 800 g laxfilé, skinnfri 3 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 2 msk färsk dill, finhackad 1 citron 1 fiskbuljongtärning 1 tsk malen gurkmeja salt peppar
Ugnsbakad lax med citronsås

Ugnsbakad lax med citronsås

ca 800 g laxfilé, skinnfri 3 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 2 msk färsk dill, finhackad 1 citron 1 fiskbuljongtärning 1 tsk malen gurkmeja salt peppar
Ugnsbakad lax med västerbottensås

Ugnsbakad lax med västerbottensås

Jag hade ju i crème fraiche, som är lite syrligt, så de båda smakerna kanske tog ut varandra. Hur som helst så blev denna ugnsbakade lax med västerbottensås riktigt, riktigt god och fick ett högt betyg av alla som åt