Koka ihop vin, fond, crème fraiche, grädde och ost i en kastrull. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakadlaxfilé i hummersås. 700-800 g färsk laxfilé i bitsaltseafood och fishkrydda (Santa maria)Sås. 2 dl creme fraiche1 dl vitt vin3 dl grädde100 g creme cheese (Philadelphia)4 msk hummerfond3 msk finhackad dill2 krm cayennepepparsaltGör så här. 700-800 g färsk laxfilé i bit. 2 dl creme fraiche
Vispa ihop grädde och crème fraiche, och häll försiktigt blandningen runtom och på fisken. Den här gången blev det en jättegod ugnsbakadlaxfilé rullad i ett kryddsmakande mandelpulver
Skär ett snitt i varje laxfilé, mosa ihop gorgonzolaost och crème fraiche med lite timjan. 4 st laxfilé portionsbitar. 4 msk crème fraiche. 4 st laxfilé portionsbitar. 4 msk crème fraiche
2 kg laxfilé. Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Som tillbehör rörde jag och Lova ihop en kall sås på crème fraiche, fetaost gjord på både get- och fårmjölk, citron och honung
Blanda crème fraiche, grädde och dill i en skål. Ugnsbakad lax med citron- och dillsås (4 portioner). 600g laxfilé (i hel bit eller som portionsfiléer, antingen färsk eller fryst och tinad). 2dl crème fraiche. Skriv ut 600g laxfilé (i hel bit eller som portionsfiléer, antingen färsk eller fryst och tinad). 2dl crème fraiche
Jag hade ju i crème fraiche, som är lite syrligt, så de båda smakerna kanske tog ut varandra. Hur som helst så blev denna ugnsbakade lax med västerbottensås riktigt, riktigt god och fick ett högt betyg av alla som åt