Placera laxfiléerna på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Den tid det tar för laxen i ugnen är ungefär samma som det tar för polentan att bli klar från det att du blandar ner grynen i buljongen
Koka upp buljongen i en gryta för sej och värmhåll den. Förra veckans torsdagsmiddag blir dagens bloggarmiddag och det betyder ugnsbakad fisk med ett lite annorlunda täcke, ett täcke vi hittat i en tidning
Tillsätt buljongen lite i taget och rör om hela tiden. 350 g skinn- och benfri laxfilé. 5 dl varm grönsaksbuljong. Fortsätt med mer buljong tills riset är mjukt med liten kärna (18-20 minuter). 350 g skinn- och benfri laxfilé. 5 dl varm grönsaksbuljong
Koka dinkelkornen i buljong enligt anvisningarna på förpackningen. 1 st grönsaksbuljong. 600 g laxfilé. Häll av överblivet kokvatten och låt grynen ånga av
Veckan började med Ugnsbakad lax med krämig Risoniotto. Koka upp vatten och buljongtärningar. Blanda risoni med färskost, buljong, hackad dill, salt och peppar
Veckan började med Ugnsbakad lax med krämig Risoniotto. Koka upp vatten och buljongtärningar. Blanda risoni med färskost, buljong, hackad dill, salt och peppar
Tillsätt den varma buljongen lite i taget. Klicka ut vitlökssmöret och placera laxfiléerna i formen. Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong
hummerbuljongen, låt detta sedan koka ihop med riset på låg värme. Ugnsbakad citronlax. Fortsätt sedan späda risotton med mer av buljongen tills att riset