Servera med kokt broccoli och potatis. 800 g laxfilé. Skär fiskfilén i fyra bitar. Skär ett snitt i mitten på varje bit, så långt att det bildas en ficka
Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Servera då med t ex små bitar kokt potatis, alternativt mosad med en klick osaltat smör samt lite blandade ångkokta grönsaker som t ex ärtor, broccoli och majs
Servera kokt potatis till ugnsbakad lax med lök och grönsaker. 1 litet broccolihuvud, ej stammen. 500 gram laxfilé, 4 bitar á 125 gram per styck. Skala och klyfta löken i 4 lika stora delar, ansa broccolin och skär dela upp/skär i buketter, skala moroten och skär i stavar, kärna ur och tärna paprikorna i stora bitar. 1 litet broccolihuvud, ej stammen. 500 gram laxfilé, 4 bitar á 125 gram per styck
– laxfilé. Servera med broccoli och en sås på smulad fetaost vispad med turkisk yogurt. Lägg laxfiléen i en ugnsfast form och smeta över pesto/ajvar så det täcker ordentligt
Ugnsbakad lax med kål, mandlar och citronyoghurt. Laxen får sällskap av kål och broccoli. Vi försöker tänka på köksekonomin och använder även broccolistjälken